Perspektiv

Åttlingfödeln nyss har börjat uppröra. Kvinnan som födde dem bor visst hemma hos sina föräldrar (som dessutom är skilda). Och dessutom hade hon redan 6 barn, men hon ville bara "ha en flicka till". Det är inte hennes nuvarande partner eller dåvarande man som är pappa till de 6 barnen.

Och ingen vettig IVF-klinik stoppar tillbaka åtta befruktade ägg, så antingen har hon åkt utomlands eller gjort det på nån svart-klinik.

Undrar vem som betalar intensivvården för de små barnen, som vägde mellan 680 och 1 470 gram, enligt SvD. En sexbarnsmamma som bor hos sina föräldrar låter inte helt försäkrad...

Detta leder också till den etiska frågan om tillverkningsprocessen. När folk gör barn på egen hand blir det sällan åtta på en gång, naturen vill ju inte ha det så. Det stod att när det kom fram att det skulle bli en flerbarnsfödsel erbjöds kvinnan att reducera antalet, men avböjde. Det kan väl inte vara rimligt att man ska behöva abortera foster? Inte heller bör man befrukta ägg som inte ska "användas". Då har man börjat skapa liv och då får man stå sitt kast, och det ska man inte behöva göra med åtta barn i magen. Det valet ska man aldrig behöva ta. Jag fattar verkligen inte vad nån har tänkt med.

Och tydligen var hon så välbärgad att hon hade råd med IVF-behandlingen. Det är inte billigt. 14-barnsmammans mamma har råtts av psykolog att kasta ut mamman, läste jag också. Det hade nog varit en sund sak att ta hand om de sex barnen hon har UNDER EGETBETALT TAK snarare än att använda pengarna till att göra 8 nya.

Folk.

Inga kommentarer: