Dagens middag

Gjorde matpaj till middag idag. Lärde mig följande, men det fattas lite lärdom också:

Om man har i 1 msk tomatsås i äggsmeten blir det bara beige av alltihop. Lite trist matfärg. Antingen får man ta nåt rejälare, som chilisås, eller skippa det helt. Man kan ju lätt krydda på andra sätt.

Man behöver inte ha så väldigt mycket ost i ägg-gojset heller. Svårt att få pajen att stanna då. (Fast det gick på 25 min).

Dessutom blev själva pajdegen lite för smulig. Vet inte hur man gör för att undvika det. JO! Googlade just på "paj" och "för smulig" och då såg jag att man ska ha i mer vatten. Internet är grymt! MInsn nu att när jag letade recept förut stod det 2 msk vatten för 4 pers, och i mitt recept stod det 1 msk och den var till 6 pers.

Så dagens middag blev en matpaj med bacon (kallar jag det, för det var fläsk, men det är för weird för att ha i en paj -- fläskpaj låter mer som lårkaka), tärnad zucchini, paprika och äggstanning med ost och grädde. Hade kryddat med 1 pressad vitlöksklyfta, peppar och ett stänk spiskummin bara. Och tomatsåsen, som blev lite misslyckad. Så nästa gång ska jag dessutom ta mindre ost i (mätte inte riktigt men det var säkert 2 dl riven ost). Och mindre grädde också (tog nog 2,5 dl när det stod 1 3/4 dl i receptet. Men jag tog fryst grädde och mätte inte sådär jättenoga. Serveras med sallad och varma småfranskor (ni vet såna där som ligger 6 st i paket och ska färdigbakas i ugn. Dem ääääääääälskar jag!). Mmm. Och Mikael hade med sig varsin Storstrut till efterrätt. Det kallar jag middag!

Inga kommentarer: