Det rann över!

Det pågår en del tjafs på olika ställen. En person kom med anklagelser som jag tyckte var menade åt mig, och en vecka senare gjorde en annan samma sak. Sen var det några i andra grupper (allt i mitt liv handlar nästan bara om patientgrupper på Facebook, så väldigt patetiskt!!!) som sa så dumma grejer ("läkare vill bara skrämmas") att jag till slut inte orkade vara trevlig längre. Sa som det var, men det borde jag inte. Så jag bad om ursäkt och tog bort mina kommentarer.

Jag har fått väldigt mycket kunskap genom tre av de här andra grupperna som alltså inte rör ME, och jag tycker att jag vill betala tillbaka vad jag fått i form än allmän kunskap och folk som har svarat på specifika frågor från mig. Så där sitter jag och harvar och försöker försvara läkarkåren som många skjuter på med gevär. Men ofta har de faktiskt fel och läkaren rätt, men de har inte förstått nog mycket om saken för att inse det. Och när man själv inte förstår så är ju läkaren dum i huvudet. Och när jag förklarar saken med info bara från 1177 och internetmedicin, blir de sura på mig och förstår inte vad ord som rekommenderas inte betyder, och ropar massa argument om 70-talet och en kvinnas graviditet som motbevisar det jag sa, fast det gjorde det ju inte. Men trötta mig!!!!!!

Men jag kan inte rädda världen. Om några vill tro att läkare bara vill skrämmas så är det väl upp till dem. Jag borde antingen vara snäll eller inte säga nåt alls. Fast jag har rätt :-) Vad är det Sheldon säger när han ber om ursäkt för att få tillbaka sitt jobb? Att han har förstått att de kom på dålig fot när han kallade sin chef för idiot. And I was wrong to point that out.

Det är ingen idé att jag blir ledsen när jag får skäll för att jag berättar fakta. Det hjälper ingen. Då är det viktigare att jag kämpar de kamper jag kan vinna. Kampen över general ignorance vinner ingen, inte ens skolan. Ska stänga av aviseringar för de här grupperna nu. Jag försökte i alla fall.

En av de människor jag känt och älskat längst i livet, R, är läkare. Att hon bara vill skrämmas är så befängt att jag blir ledsen över att jag måste lämna dem som tror på det. De är inte redo att ändra sig ens när de blir överbevisade. En läkare hade sagt att hon kunde dö av en viss medicin. Som det är vanligt att folk köper olagligt på nätet, och han hade inte skrivit ut den åt henne. Det var grunden till att läkaren bara ville skrämmas. Va?! Det är lite skillnad på att köpa Omega 3 från en amerikansk hälsokostaffär och att köpa receptbelagd medicin utan recept från vem vet var i Asien. Det kan man ju dö av, varför vill läkaren bara skrämmas när han påpekar det? Ja, men nu är det som det är. Andas in, andas ut.

Jag hade rätt i det jag sa, men det var inte rätt att jag sa det. Att vara god är alltid viktigare än att ha rätt, e!ler ens att det rätta kommer folk till del men inte har nåt med mig att göra. Jag har ingen prestige, det är inte mina sanningar, mina åsikter, det är vårdens. Som jag förstår lite bättre än många som är kvar på stadiet när läkare åderlät folk och sen var det bra. Men nu är det slut med det.

Har förresten lite ont i huvudet idag. Men mer inte ont än ont. Men jag har haft svårt för ljud idag, men det kan vara överansträngning från igår. Jag har gått 2 hela dagar utan smärtmedicin, fast jag har märkt då hur mycket medicinerna också hjälper på benen och ryggen. Men nu ska jag slå nytt personbästa, det har jag förresten redan gjort, förra botoxperioden tog jag medicin alla dagar utom en, när jag skulle låta bli för att se hur ont det växte till, och var absolut inte för att jag inte hade ont. Nu har jag inte haft huvudvärk i en eller två dagar, jag är inte säker än på vad idag var. Jag ger det mer tid.

2 kommentarer:

modren sa...

Den här diskussionen har vi nog haft förut. Stäng av, släng bort, dessa dialoger med icke bildningsbara personer på nätet. Glöm bort att rädda världen från dumhet. Lite farligt för övrigt, alla är vi dumma ibland. Inom olika områden. Gör inget onödigt som kräver energi, du som så lätt blir upprörd!
Hälsokunskap, sjukdomskunskap och i synnerhet ME är ett gungfly där man ska hålla sig undan åsikter och diskussioner. Man har nog av sin egen plåga.
modren

Anja Olergård sa...

Det som rann över var inte i ett ME-forum, men jag har stoppat alla aviseringar från de tre grupperna det gäller. Det känns tråkigt att inte kunna hjälpa till som tack för att folk har hjälpt mig, men jag blir orolig varje gång jag ser att nån har taggat mig, ska de skälla på mig nu, och det behöver inte jag. Nu är det slut. Jag kan inte rädda världen.