Dagens luftdans

Min man nyser gööööörhögt. Alltså nästan så att ljudet gör ont i öronen och inte bara på me-vis att man är överkänslig mot ljud, utan högt för normala människor också.

Ja, han nyser högt.

Och jag är väldigt glömsk. Och idag hade jag glömt både att han bor här och att han nyser högt, och det vill sig inte bättre än att jag precis har tagit ut koppen med varm choklad ur mikron när Mikael nyser från sovrummet.

Jag är också väldigt lättskrämd och hoppar ofta till rätt mycket, alternativt skriker till när han kommer in genom ytterdörren. Så ni kan tänka själva, lättskrämd, glömsk, oboy, nysning.

Jag hade sinnesnärvaro nog att akta den fulla, varma koppen när jag hoppade i luften av skrämsel. Men det var seriös parering. Så jag kände mig som en som dansar macarena och blev så full i skratt att jag ställde ner muggen och skrattade så jag grät.

Förlösande med ett fullkomligt lyckligt ögonblick efter en vecka med näsan under vattnet.

Men annars mår jag äntligen bättre inuti. Come what may, and love it. Om det är försämring så är det bara att sörja och acceptera läget, det har jag gjort och klarat många gånger. Om det är krasch, överansträngning, högenergihändelser i maj, eller migrän, så tål jag det. Jag har tålt allt förr. Jag har överlevt allt. Och jag har stöd, Mikael och min familj i verkligheten, och många av er här. Och nu håller en liten släktingbebis på att födas och jag är så uppspelt att jag har svårt att lugna mig nog för att sova. Jag frestas ofta att bli deppig. Jag låter mina flyktiga känslor leda mig dit me-vinden blåser, istället för att logiskt och trofast hålla fast vid det jag vet. Att Gud älskar och känner mig, att Mikael gör allt för mig, att jag har hjälp att få, att jag inte måste vara stark och duktig utan att det betyder andra saker nu. Stark nog att våga berätta om mina rädslor och göra något åt dem, duktig på att se realistiskt på mitt liv istället för snabbt omväxlande optimistiskt och pessimistiskt.

Tack för hjälpen jag bad om. Eventuellt har inte bara min känsla vänt, eventuellt orkade jag stå ut bättre för att jag tog en Treo comp. Jag är i alla fall alldeles normalt glad idag.

Och faster nån gång under dagen!

Inga kommentarer: