Kursmat till frun

(Jag är så trött på att man skriver rätt, och så ändrar rättstavningen i plattan till fel, jag syftar på rubriken, och om man inte upptäcker det så tror folk man har blivit blind, och ser man det, så får man ändra det man skrev rätt från början, och blir såklart lite sur, om man är på det humöret. Och det är man ju ibland. Men jag ska snart se avsnitt 11/12 på Homeland, så jag är rätt nöjd ändå. Det har varit en mycket annorlunda säsong. Långkörare brukar bli dåliga, men den här ger jag fortfarande tummen upp.)

Och nu har jag glömt vad jag skulle skriva om. Kurs mat var det. Kurs mat var alltså särskrivningen som plattan gjorde. Och ämnet för inlägget, som egentligen var själva maten. Såklart.

När Mikael höll kurs på för civilförsvaret förra veckan fick han med sig mat hem till mig. Och jag fick blomstercheckar som tack för att jag lånat ut min man, eller så var det en vit lögn som Mikael drog, för att han hellre ville ge dem till mig för att göra mig glad. Vilket jag verkligen blev. Men det var så spännande att äta typ baguette med olika innehåll. Ena halvan ost och paprika och gurka, och en skiva Brie, som verkligen lyfte hela ostsidan av mackan. Sen var det rostbiff med potatissallad och med rostad lök över. Ni anar inte hur längesen det var som jag åt en uteköpt smörgås med plast om. Och den var så god att jag inte har glömt den en vecka senare och bloggar om den!

Det är så mycket som är människors vardag, som en lunchmacka (visste ni att gladpacken är lila?!) som är jättestora äventyr för mig.

Och igår var jag hemifrån men inte på vårdbesök och det var så spännande och uppmaxande att jag inte kunde somna förrän fram mot sextiden på morgonen. God mat, trevligt sällskap, jätteroligt att spela spel, mysig stund i bilen, goa, goa barn.

Och i helgen har jag tappat plattan. En gång hårt på näsryggen och en gång förut ikväll så jag råkade skriva på den medan den föll och innan jag fångade den igen.

Ni hör ju vilken absolut thriller mitt liv är!!!

3 kommentarer:

Harriet Klarin sa...

Klarar du all den spänningen?
modren

Anja Olergård sa...

Jag vet inte, mamma! Idag var jag på begravning och sen på Hemköp och nu fick vi tårta till dörren eftersom jag inte orkade vara kvar på fikat. Det är så mycket spännande att jag storknar! Vet du att på salladsbaren på Hemköp finns det numera också mat i lösvikt? De hade lasagne! Så nu vet jag vad jag ska göra med kometen när Mikael åker bort nästa gång. Och inte köpte jag gott & blandat heller, jag bara tittade på dem. Vilken dag! Det blir svårt att lugna sig. Tur att jag inte vann på trisslotterna jag skrapade nyss, då hade jag fått hjärtinfarkt.

Harriet Klarin sa...

Inte många som lever ett så rikt liv!
modren, uppriktig