Där bröts kamelens rygg

Jag har haft en fantastisk påsk. Det var superkul att umgås med barn och barnbarn en kväll, och sen kunde jag åka på svärmors 80-årsfest. Då låg jag i bilen under resan för att spara på orken och det fungerade förvånansvärt bra. Det var mycket folk men ändå ganska lugnt och jag var inte så akut introvert att det var jobbigt. Jag hade inte feber eller halsont på kvällen efter festen och det kändes som ett mirakel i sig. Fast jag har sovit för lite dessutom. Men så fick jag migrän på kvällen/natten, och det blev jag inte förvånad över. Men jag tog en triptan och det var det.

På måndagen hade jag samma huvudvärk, så jag tog en Treo och senare på dagen också en Treo comp. Jag har ätit mer mediciner de här två veckorna än på väldigt, väldigt länge. Men huvudet bankade ändå. Idag vaknade jag klockan tolv, av huvudvärk, och när en Treo inte hjälpte trillade polletten ner. Jag har fått triptaninducerad huvudvärk. Den känns som migränhuvudvärk och ingen medicin hjälper mot den. Jag har avgiftats två gånger och då fått order om att inte ta en triptan på en månad, och det har varit förfärligt. Jag har blivit så försiktig med att ta den sortens migränpiller att jag kanske tar en i månaden numera, på grund av att de där avgiftningsperioderna har varit så fantastiskt jobbiga. Men nu har jag prioriterat sömnen och kanske tagit sex triptaner på två veckor, och det var alltså nog för att utlösa värken. Jag har ätit massa Treo och Treo comp också, och dem är jag ju försiktig med att ta för magens skull. Och kodein kan ge kramp i gallgångarna och man ska egentligen inte ta det om man opererat bort gallblåsan, plus att morfinpreparat motverkar effekten av Botox så det får jag inte ta mer än en handfull av på en tremånadersperiod av den anledningen. Och allt detta elände på grund av att jag gått ner en flisa om dagen, från 20 mg till 17,5 mg, av stilnoct, och därför sovit sämre. Både av psykiska skäl men också rent fysiskt. Saker har påverkat varandra, som migrän påverkar sömnen, och sover man för lite får man migrän. Ja, så att en natts dåliga sömn har påverkat nästa natt också. Jag hämtar inte igen sömnskuld som vanliga människor gör nästkommande natt, så det har eskalerat på vissa plan. Men i takt med att rädslan har blivit mindre har sömnbristen påverkat mer, och nu när den djävulusiska huvudvärken kom så kände jag att det blev för mycket. Jag vet inte om jag kommer att ha migränliknande huvudvärk i en månad, jag kan inte tänka på det utan att brista i gråt.

Men min kloka Mikael sa att dels är jag övertrasserad nu efter påskens aktiviteter, och då blir jag mer labil, och känner mig som om jag inte orkar mer, och dels om jag hämtar mig efter aktiviteterna kan jag tänka bättre och då kan jag fatta fler kloka beslut som att sitta ner när jag klär på mig osv. Då kan jag skapa ett litet flöde av energi tillbaka till mig själv istället för iväg till aktiviteter. Så jag kommer säkert inte må som idag en hel månad. Men vi fick åka till McDonalds för jag var verkligen sugen på skräpmat att trösta mig med. Det var också trevligt att få en distraktion. Men jag fick ont i huvudet av ljudet av däck mot motorväg, och då har vi ändå sommardäck.

Annars har jag sett ett foto av mig själv från festen och jag är så fet. Folk pratar om att alla  former på kroppar är lika mycket värda. Jag kan inte ta in sånt just nu. Jag är bara ledsen.

Synd att jag har blivit en sån pessimist. Bara klagar fast jag har haft en fantastisk påsk och påskriset till och med har börjat slå ut. Ja, men nu ska jag inte tycka illa om mig själv för att jag inte kan hålla mig optimistisk också. Jag gör så gott jag kan!

Vi fick i alla fall fina teckningar från barnbarnen. De sitter uppe och jag tittar på dem när jag måste sätta mig ner mitt i en stående aktivitet. Älskar dem så. Det känns verkligen långt till sommaren, när de kommer igen.

Men nu räknar jag ner tills jag ska bli faster igen. Det är ett ensiffrigt antal dagar kvar! Jag vill så gärna hålla en bebis!!!!!!!!!!!!!!!

2 kommentarer:

Tekla sa...

Usch, jag skulle bara vilja trycka på reset och ta bort allt elände! Jag är också inne i en trist period. Varje dag önskar jag att allt snart var över...

Anja Olergård sa...

Reset låter fantastiskt!