Nattens dumhet

Jag brukar ju köpa saker på tradera på nätterna, men har blivit bättre på att komma ihåg att jag bara tror att jag är vid mina sinnens fulla bruk. Och det där brännsåret efter att jag bakade scones halvsovande läker bra, jag får väl ta det som en påminnelse.

Igår natt gjorde jag dock något riktigt dumt. Lång historia inte fullt lika lång. Jag missade förra veckans avsnitt av Downton Abbey. Hade dessutom 1 1/2 avsnitt av Homeland att kolla på under veckan. Men jag fick inte till det, så när jag skulle kolla på Downton igår så fanns avsnittet inte längre tillgänglig på svtplay. Att man har en snäv tidsfrist på sig hade jag inte kommit ihåg. Puh. Var hittar folk tv på nätet? Å, vad jag letade. Jag gick in på netflix men minns inte om jag hittade kl åt, antagligen inte eftersom jag fortsatte. Ser att jag har gått med i nåt, fem dagar trial period gratis, men sen ser jag också att jag skapat ytterligare ett spamkonto åt mig själv på g-mail, men det ser inte ut som om jag fullföljde den transaktionen. Mitt kreditkort låg här bredvid sängen, så nånstans har jag angett det, för det ligger normalt inte i sovrummet. Men så idag när jag skulle försöka titta kom jag bara i en loop hela tiden på det ena stället, de sa att jag inte fick titta om jag inte var inloggad, och när jag loggade in godkände det inte. Försökte skapa nytt konto med den andra adressen, men den var redan upptagen. Ja, AV MIG. Dessutom hade de inte ens Downton Abbey så jag gick därifrån fort. Och googlade lite till. Avsnittet fanns på Youtube, och nu har jag bara gårdagens Downton och dagens homeland att titta på.

Men ni tror väl inte att historien slutar så. Jag ser ett mail där jag har skaffat en five day trial. Tänker att det är bäst att säga upp den asap. Men då säger de fräcka typerna att om man avbokat under sin trial så kommer de att ta ut en avgift för att se till att det blir gjort innan kontot går över till betalande. Huvva!! Jag tänker för bövelen inte betala några pengar för att mitt free trial ska vara free. Och jag tänker minsann inte börja betala $31 för att de knte hann stoppa det. Givetvis kunde jag inte se Downton där heller, fast om man söker på det så verkar det visst som om man kan se det hos dem. Det riktigt dumma är detta. De har mina kresitkortsuppgifter. Det vore oerhört oärliga att lura med sig folk i fem dar för att se ett avsnitt som de ändå inte har, trots reklamen, och sen kräva avgift för att cancel my free trial. Fy bubblan vad lurigt. Jag undvek att kalla dem några väl valda ord.

Och sen hittade jag avsnittet på Youtube. Inte i helbild, men halva plattan är ändå rätt ok storlek lm den står på magen.

Min nya filosofi är jag inte får röra mitt kreditkort på nätterna.

Nu har jag i alla fall sett ett avsnitt av Homeland ikväll, och jag tror jag avslutar med ett till, så är jag ikapp. Och kan kolla på Downton imorgln.

Men vi ser hur "med" jag är nu. Å, beställt stressig something for $31 á month. Great. Får man ange de kostnaderna till sin handikappersättning...

Nu bli det gårdagens Downton. Uuuuuunderbart!

Men håll för all del i era kreditkort. Vem vet vad ni gör med dem när ni tror ni är smarta men medicinångorna har er i sitt grepp.

4 kommentarer:

~SerendipityCat ~ sa...

Kredittkort på nettene er fryktelig dumt ja! Jeg skulle ha lagt bort mitt i kveld....men nå kommer det snart noe nytt til kameraet mitt i posten tror jeg!

Sara sa...

Borde absolut gå på handikappersättningen! Du får be M att gömma kortat nattetid.

AL sa...

Var försiktig. Du blir ju öppet mål för bedragare genom att skriva sånt här på internet. Huvaligen.

modren sa...

Beställt stressigt something förstod jag inte.
Och du är ju livsfarlig. Bra beslut att lägga bort alla kort på nätterna.
Inga beställningar efter affärstid, kl 18. Basta.
modren