Hej november!

Det är likadant varje år, tolv gånger varje år, faktiskt, det här att en månad går så fort att man inte kan tro att det redan är nästa. Jo, men det är november nu, bara en lätt smekning före december. Så jag har bestämt att vi ska börja leta efter var julsakerna är, så kanske de kommer fram i tid. När jag var själv var allting väldigt organiserat i ADVENT och JUL. och lätthittade ute i förrådet. Nya tider. Karlar är bra på sina sätt. Kanske inte på alla sätt, men så krävande får man inte vara.

Dessutom verkar det råda en trend, apropå ny månad, att man ska välja ut fyra foton från månaden som gått och sätta in dem den första dagen i den nya månaden. Så det var rent arbetsamt att ta mig igenom mitt instagramflöde idag. Avföljde flera stycken på kuppen. Tror inte jag lade in nåt alls på instagram i oktober.

Jag har ju vissa olyckliga tendenser åt irritabilitet. Jag har stört mig mycket på alla dessa försök till att få sin hemmamiljö vacker. Man köper nåt från svenskt tenn, nåt från skultuna, har nån papperskartong med louis vuitton på och så måste man ha en chanelkaffekopp eller en Hermespläd. Och så tänder man ljus och arrangerar stora buketter som jag inte har råd med varje vecka, och så fotar man det och önskar sina goa, snälla följare trevlig helg. Eller, för all del, fotar sina utklädda barn, gärna med inredning i bakgrunden. Så inredningsinstagrammar man. Detta irriterar mig dock ofta. Dolk som inte har nån egen smak alls har likadan soffa som alla andra, likadana kuddar i soffan som alla andra (Missoni, elefanter från svenskt tenn) och likadana saker på soffbordet. En del försöker göra små fina stilleben men lyckas inte. Det är bara en bok, en dagg-karaff med en bukett blommor, samt två-tre guldljusstakar. Det är inte ens reklam för svenskt tenn. Det är bara uppradade saker. Jag säger verkligen inte att jag själv har det där ögat som behövs. Men därför blev jag glad när jag hittade en kurs i hur man stylar sitt soffbord. Jag var inte riktigt medveten om att man behövde gå en kurs, och att man inte bara kunde göra som man vill, som jag hittills har gjort. Visserligen behöver vi nåt mer där, gärna en bukett färska, generösa blommor.

Så jag bläddrade bland bilderna, gillade nästan inga, och låter er gå kursen helt utan handledning. Man kan tänka på hur mycket saker man vill ha. Knöfyllt bord, som ser ut som om man strax ska ha en loppisförsäljning, eller typ inga grejer alls. Och de sakerna som man vill ha där, ska de stå i linjalräta rader, ska böckerna vara sorterade i färgordning osv. Gillar man exakthet eller ger obalans liv. Såna frågor ställer man sig kanske som coffee table styler. Här har ni några. Analysera gärna vad i bilden ni gillar eller inte gillar. För när man blir medveten om sin smak, så kan man faktiskt skapa sitt drömhem, även om det egentligen är långt ifrån just drömmen.

6 kommentarer:

Sara sa...

På mitt önskebord vill jag helst kunna lägga ifrån mig en bok, stickning, sätta fram en tebricka och ett fat med scones/praliner/ost. Då kan man ju inte ha allt det där joxet!
Även om jag har lite fina böcker som skulle göra sig bra i ett stilleben, så vill jag ju inte riskera utspilld choklad på dem så då får nog stillebnarna vara i nån annans hem.

Monnah sa...

På vårt bord ligger mest makens fötter även om jag vill ha det lite fint med blombukett, lite tidningar och en massa ljusstakar... :D Jag gillar små stilleben mest överallt. Tycker det är fint, men jobbigt att damma. Samtidigt är jag minimalist. Har aldrig fått ihop det där riktigt...

Harriet Klarin sa...

Har ju så svårt för skapade behov och fårskocksmentalitet.
Det är en gammal sanning att skönheten ligger i betraktarens öga. Alltså gör man precis som man vill och tycker är snyggt.
Men fy för att damma! I nästa värld kommer inget damm att finnas, alternativ allt dammas av sig självt.
modren

Sara sa...

För den som inte orkar gå på en dekorationskurs så råkade senaste Äntligen hemma handla just om nödvändigheten (?) av piff på bordet.
http://www.tv4play.se/program/%C3%A4ntligen-hemma?video_id=3213582

AL sa...

7 av de dær var riktigt fula. Hoppas kursen hade dem som varnande exempel. Arrangemanget av ranunkler måste vara det sämsta som hänt den vackra blomman någonsin.

Sjælv har jag inte ens soffbord. Fotpall istället. Det ær ju ändå det soffbordet ær till før, eller? Men jag måste erkänna att en blomma och ett doftljus och en godisskål hade jag gärna på soffbord en gång i tiden innan barnen kom. Før att det luktar gott, ær fint och smakar bra nær man sitter i soffan med en bok.

Gillar stilleben på bild, men i verkligheten tycker jag bara det rør till det før ögat. Jag har inte en stor kal vestibul til hall som behöver livas upp med flera ting om man sæger så...

Anonym sa...

Fotpall. Du och jag, AL, du och jag.
/E