Mycket bättre

Det var ju ett hallaballå, och med rätta!, om den där webbsajten där man kunde hitta nån att vara otrogen med. Fy, så vidrigt att göra pengar på andras olycka.

Nu såg jag en bättre sajt -- dock kollade jag inte så noga att jag är beredd att stå för innehållet och länka -- men det var en sajt delvis för gifta som vill gå på dejter. Med varandra alltså. Ett helt nytt alternativ till att ha en affär när äktenskapet är tråkigt: gör nåt kul tillsammans istället. Jag såg bara några mystiska torn som visst var vegetarisk mat som de hade ätit, nåt par.

Så ska det vara. Släng inte ut bebin med badvattnet. Om äktenskapet är trist, eller som det stod på tv-guiden att nån var "fångad i ett färglöst äktenskap", så har man ju alla chanser i världen att själv göra nåt åt det. Vad är det med oss som tror att staten ska fostra våra barn och att vi inte har nåt sätt att påverka vårt eget äktenskap?! Jag dånar lite.

Jag är ju nygift fortfarande (fyra år) men jag har ändå ett tips, som i alla fall funkar för oss: skratta. Jag försöker skratta varje dag, gärna åt Mikaels skämt, vilket, antar jag, lockar honom att fortsätta vara på gott humör så han får höra mig och göra att jag skrattar. Sen försöker jag vara rolig själv också, och få honom att skratta åt mig. I o f s är väl humorn en av de få sakerna jag kan bidra med när nu kroppen lagt av med det mesta, men det är inte illa så. Hade han velat ha en hushållerska hade han anställt en, säger Mikael om jag klagar för mycket på mig själv. Nej, jag tror att mitt skratt och mitt humör gör nytta i hans liv. Och tvärtom.

Att skratta tillsammans är mycket bättre.

Inga kommentarer: