Nya tider

Jag ska snart få min "brödkorg" (aka igloo) från kommunen. Sverige är bäst. För den som inte vet vad en brödkorg är, de flesta skulle jag tro, så är det ett fristående, flyttbart garage till kometen (alltså min motorvelociped). Den är låsbar, och jag tror till och med att dörren öppnas med fjärrkontroll! Så underbart att inte behöva kliva av och öppna ytterdörren och kliva på igen, när man är som tröttast efter en tur. Sen har den ett värmeelement, så att innertemperaturen aldrig sjunker under 5 grader, för då tar batteriet slut för fort. Och så finns det såklart ett eluttag, för att ladda sagda batteri. Jag har haft så ofantligt mycket nytta av min komet och älskar även den som en familjemedlem numera. Och det ska bli grymt skönt att inte ha en velociped i hallen!

Så idag har Mikael grävt bort två levande buskar i häcken och en död, för att man ska kunna köra in kometen där. Och så har han måttat ut och lagt plattor där benen ska stå. Och jag har hejat på från verandan, i kortärmat och kjol; kan knappt tro att det blev varmt till slut i år. Det var väldigt mycket grus i jorden, eftersom det brukar ligga ett par meter snö på just det stället och ju senare på vintern det är, desto mer grus hamnar där. Buskarna brukar också bli rätt sneda och platta av all snön på dem, och det är väl därför som den ena busken hade dött. När det sista av snön har smält ligger buskarna nästan  ner på marken. Fast de verkar hämta sig varje år och är nu nästan vertikala. Men de har inte haft ett lätt liv just där!

Sen såg han älsklingshunden med sin matte och jag åkte dit (jag hade kört runt kometen till baksidan och måttat där brödkorgen ska stå) och hon hoppade vant upp på kometen och ville gärna följa med på en tur. Min kompis.

M har också klippt vårt gräs för första gången i år och det luktade otroligt gott.

Och apropå lukter så har den sista pionen fortfarande inte slagit ut. Det var det sämsta köp jag nånsin gjort. Eller så dödar jag växter med stark hand.

Har ont! Har väntat på att det ska lugna sig så jag kan somna. Men nu går det nog inte över så jag tar några piller och lägger mig ändå. De senaste nätterna har jag haft rätt våldsamma nattsvettningar. Som följs av att det svettblöta lakanet börjar kallna, och så ligger man och skakar av frost istället. -Ja, jag tjurar!

Inga kommentarer: