Friskt vågat, hälften vunnet

Såg en fin somrig kjol från Monsoon på eBay där frakten var hutlös och ungefär dubbelt så hög som den borde. Jag funderade lite och skrev sen till säljaren och påtalade detta och sa att om hon halverade den skulle jag bjuda på kjolen. Det kändes lite snålt att göra det, men 30 spänn vill man ju inte slänga bort hur som helst :)

Fick nyss svar och det visade sig att hon hade skrivit fel, eller att frakten från saken hon satte in som annons före det hängde med till nästa. Om det nu är sant bryr jag mig inte om, för hon sänkte frakten till vad jag föreslog, och ingen annan har bjudit på kjolen än och den går ut imorgon.

Dessutom har jag köpt en vit kortärmad bolero som skulle vara 2-3 storlekar för stor för mig (men den var i jersey och jag är rätt framtung så jag hade räknat ut att det skulle bli lagom) men den kom fram och var mer lagom till Ellen. Jag och säljare käbblade lite, men till slut erkände hon att hon visste borde ha skrivit in måtten (ryggmåttet var 42 cm, vilket gör underbystmåttet till 84, och det är INTE storlek 52) och att hennes misstag bidrog till att jag inte blev nöjd med mitt köp. "Men vad vill du att jag ska göra" frågade säljaren artigt och erbjöd sig att gå med på nästan vad som helst. Jag föreslog att jag skulle stå för frakten och hon för boleron. Men hon gav tillbaka alla pengarna. Och jag ska skänka den till charity.

Man kanske inte ska vara så feg. Om man är snäll och har några vettiga argument på fötterna kan det gå riktigt bra för en.

Men nu är det snart vår på riktigt befarar jag, och jag behöver klippa benen, fila fötterna och måla tånaglarna. Vem vet hur länge till man kan gå med 60 den färgade strumpbyxor? Jag har redan gått barnfota i två dar, och fötterna är INTE redo för det.

Så vad ska jag göra imorgon? Tvätta kanske, definitivt sitta i fotbad. Välja nagelfärg. Mmm. Och definitivt köra den där maskinen som drar ur hårstrån ur roten i ett kvickt drag. Vilket är ungefär lika smärtsamt som det låter. Värre på vissa ställen än andra. Prova t ex inte under några omständigheter underarmarna. Men vader och sånt går bra, särskilt om man har gjort det förr, för hårstråna blir typ lite immuna mot smärtan. Och detta är min het ovetenskapliga slutledning. Men det gör faktiskt mindre ont, även när man noppar ögonbrynen.


Källa
Ja, fler kläder. Jag missade en jättefin tunnstickad tröja i bomull/siden, även den från Monsoon -- anar ni ett mönster här?!?! -- men den blev bara för dyr. Fast jag vill hemskt gärna ha nåt i sån där blå som hette kornblå på 80-talet, när jag hade en hel vinterkappa i det. Jag och Karin Lindblom, übercool. Det och grönt är så sommarfriskt!

1 kommentar:

Monica sa...

Vi gillar också Monsoon. :)