Älskade hund

Idag har jag träffat vovven för första gången på jättelänge. Jag är helt såld på henne.

Tog med henne på tur med kometen. Lämnade en grej hos mamma och hon satt i mitt knä med en filt i hammocken. Tittade sig omkring när vi gungade. Nästan hela vägen dit ville hon åka med istället för gå själv. Hon ser så rolig ut där hon sitter och kikar fram. Eftersom det inte är jag som lärt henne "kometvett" (mattes mamma hade en sån) är jag fortfarande lite orolig för att hon ska springa framför den eller sånt, men hon är jätteduktig. Mamma är för första gången i sitt liv inte rädd för en hund, och gillar henne snarare till och med. Även om hon inte gärna blir slickad. Men vem blir det, det är ju bara att man förstår att det är hundens sätt att pussas, typ, så man tackar för komplimangen men har inte glömt att den tungan slickade sig i rumpan för fem minuter sen...

Jaja, på hemvägen vad hon alldeles lycklig. Luktade på vartenda träd mellan Prästallen och Ribby Allé. Och varje lyktstolpe också tror jag. Och från sista övergångsstället (hon får alltid sitta på kometen när vi ska gå över gatan, särskilt som hon inte hade något halsband idag så jag inte kunde ha henne i koppel) sprang hon hem i princip hela vägen. Verkligen sprang, som en raket! Typ så fort att jag fick köra kometen på max! Hennes små ben gick som trumpinnar och öronen fladdrade. Vad hon är söt.

Hon klev på mammas mage och gullade lite med henne också. Hon är allt en gosemaskin.

När vi skulle gå hem och öppnade ytterdörren hos mamma stod det en MC-kille utanför, och när hans son gick följde vovven bara med honom. Undrar om nån av C:s familj är MC-killar?

Nu ska jag skratta åt några som slår sig, som man kan säga om America's Funniest Home Videos. Jag älskar det.

Är lycklig efter min Vanna-dos.

P.S. För att inte nämna de senaste bilderna och filmerna från andra sidan pölen. Bella som citerar Fader vår i badet (har ni hört den kombinationen förr?) är helt dunderskön. Se själva. Fast det går inte, bloggen säger ifrån att koden inte är godkänd. Kanske kan jag inte kopiera videon för att Bettans blogg inte är allmän? Whatever. Men det var en härlig syn. Blöt unge, Fader vår. Helt otippat. De går visst i Lutheran preschool.

1 kommentar:

Stina sa...

Anja, en riktig djurvän :-)