Miljövänligt, kanske -- men definitivt läskigt

Läste nyss om tygbindor -- som tygblöjor alltså, fast för kvinnor. Lite läskigt, tycker jag, men oh well.

Men det som fick mig att vilja skriva var när kvinnan, som tvättar sina tygbindor i tvättmaskinen i princip varje dag hon har använt dem, sa att hon kände sig så duktig som minskade avfallet och gjorde nåt bra för miljön. (Se länk till källan under bilden nedan.)

OK, på vilket sätt är det bra för miljön att köra en maskin med några bindor på botten varje dag? Hur mycket vatten går åt, och hur mycket el? När 1/10 hade varit nog. Förstår om man inte vill ha tio dagars stinkande bindor liggande (och dessutom är de visst dyra att köpa så man kanske inte har råd med fler än ett par dagars behov), men att tvätta dem varje dag låter också hemskt.

Och jag ska inte vara så dömande, för jag gör säkert massa saker och tror att jag är duktig, men så skadar jag miljön i alla fall.

Hrm, nu när jag tänker efter så har jag just kört tvättmaskinen två gånger med bara ett plagg i. "Tvättas separat" vågar jag inte bryta mot, i alla fall de första gångerna, tills jag vet om färgerna blöder. (Dåligt ordval kanske, med tanke på vad inlägget handlar om tidigare.) Men jag försöker komma ihåg att titta på tvättlappen när jag köper nåt, så det ska vara vanlig 40-graderstvätt som gäller. För miljön. Men ibland glömmer jag. Och ja, då är jag inte så duktig att jag tvättar för hand. Shoot me.

---------

Det där med att som kvinna få tillhöra den utvalda skaran, att dela något med kvinnosläktet varje månad och sånt trams, det köper jag inte för fem öre. Jag HATAR mens. Ont i magen, migrän, svullen, kraftlös, lipig, irritabel. Tur det finns manipulationsmediciner :)

Källa
P.S. Bindorna är gjorda av bambu. Nu går det för långt. Det är som hon som hade natursvampstamponger som hon sköljde ur och hällde vattnet i en vacker kruka. Den tog hon sen med sig ut i naturen och vattnade ett träd med. Circle of life and that crap. Än idag kan Ellen och jag inte säga vacker kruka utan att garva. Eller krubba, men det är en annan historia.

P.S. Om ni inte är nöjda med årets julklapp, en matkasse, kan ni alltid ge era kvinnliga nära en vacker menskruka. Haha. Jag dör!!!!!!

2 kommentarer:

Stina sa...

Har du hört om moon cup då? =)

Anja Olergård sa...

Moon cup?!?!? Nä, det har jag inte hört talas om, men ordet är lite för tydligt för att jag ska vilja googla det och kolla efter. Aaaaaargh!