Vilken fredagsdejt!!

Idag bjöd Mikael mig på dejt! Vi gick ut varje fredag förut, men sen blev vi bekväma av oss och låg mest i soffan och kollade på TV. Sen var Jonte här ett antal fredagar och arbetade med sitt specialarbete, och sen kom vi liksom ur vanan. Men idag skulle det alltså bli dejt! Jag sminkade mig, fixade håret, men tog på mig platta skor (nån måtta får det vara). Hade några förslag på ställen jag gärna gick till, men lät Mikael bestämma. Vi tog bilen till stan och åt på restaurangen där vi var första gången vi firade min födelsedag (samma dag åkte vi också tandemcykel genom stan och sen dess kan man inte skrämma Mikael till döds för han har redan varit halvvägs där -- det är visst hemskt för den som sitter bak och inte har nån kontroll). Hur som helst, det var lyxigt att äta mat som nån annan lagat! Men jag går händelserna lite i förväg.

Vi parkerade och gick hand i hand mot stället vi hade sett ut på Sveavägen. En tjej med näsan i telefonen stoppade oss och undrade om vi visste var nån gata låg. Jag sa: "Jag är från Göteborg så jag vet inte, men du kanske vet?" och pekade mot Mikael. Vet inte riktigt vad tjejen tyckte att jag sa, men hennes kommentar till mig var: "Oh, I can speak English." ???????

Vi gick skrattande till restaurangen, som jag inte vet vad den heter, men det är en som har Mongolian BBQ. Vi åt säkert fyra tallrikar var av olika saker och avslutade med friterad banan och glass. Proppmätta och belåtna gick vi tillbaka till bilen. Det var rätt skönt att jag tog vinterjackan, om man säger så! Sen kunde M inte låta bli att köpa en andra efterrätt på en godisaffär bredvid Hötorget. Det var jättelängesen jag köpte lösgodis till mig själv och min påse blev perfekt! Inte massa vingummi och påskskum, och bara gröna fiskar.

Sen pratade vi som vanligt non-stop hela vägen till ICA, där jag köpte balsam och blommor och spiskummin och Mikael köpte allt annat. Kul att gå omkring och glo på smink i fred. Lyx, det också.

Väl hemma kopplade Mikael in en sladd till datorn och så såg vi på Så ska det låta på SVT play via datorn, på TV:n alltså. Fast efteråt kom vi på att det var förra veckans avsnitt vi tittat på. Men det hade vi också missat, så det var lugnt. Hon Caroline af Ugglas är för skön, men vi kunde inte avgöra om de stora svarta tejp-kryssen på hennes rygg syntes av misstag eller med mening. Och så upptäckte Mikael att hon den mörkhåriga pianisten superflirtade med Niklas Strömstedt.

Och imorgon ska jag åka virvelvinden här på tivolit på ängen. Jättelänge. Ensam... Vi har varit gifta så länge nu att han inte gör precis vad som helst för att imponera på mig längre. Men livet är underbart ändå!

Inga kommentarer: