Nyttig -- försöka duger

Jag försöker vara nyttig ibland. Detta i kombination med dåligt minne brukar kunna urarta i havregrynsgröt till frukost.


Första tuggan är god, jag klappar mig på axeln för att jag äter så bra mat, och så fortsätter jag tugga för tugga, tills det är cirka tre tuggor kvar (av en liten portion gjord på kanske ½ dl havregryn). Då tänker jag intensivt på något trevligt (hence mitt Colin Firth-inlägg nyss), och vid allra sista tuggan får jag svälja superfort och dessutom svälja kväljningarna lika hastigt. Sen dricker jag med hysterisk hastighet ur nåt glas som står framme, bara för att få in nåt i munnen som inte smakar havregrynsgröt. Oftast står det dricksvatten i glasen (jag lämnar alltid halvfulla vattenglas på bänken), inte diskvatten, så det brukar gå bra. Sen är det värsta över, men jag får ändå öppna skafferiet och tugga på nåt som smakar mycket. Idag blev det ett pepparkakshjärta.

Jag är en brödflicka, jag. Ge mig en nybakad källarfranska och I´m in heaven.

2 kommentarer:

Stina sa...

½ dl havregryn? Hur kan det bli så många tuggor? Det är ju ingenting! =)

AL/Scandinavian Christmas sa...

oooh jag veeet! jag tar visserligen 0,75 dl men det blir tre tuggor kvar hur man än gör... hur norrmännen (läs:min mans familj) äter den utan mjölk dessutom övergår mitt förstånd. måste kanske prova bovetegröt eller något annat