Massivt fel

De senaste dagarna, kanske närmare en vecka nu, har jag haft problem på den nya/nygamla datorn. Mikael tycker att fläkten går på högvarv och undrar vad den gör (och då kanske jag bara har SvD uppe eller så). Dessutom kan jag logga in mig på banken ca en gång av tio. Jag har nåt sorts personligt certifikat med personlig kod, och ofta blir det bara fel, eller omöjligt att komma in på banken. Inte skrivfel av mig alltså, utan nåt annat fel i systemet.

För det tredje -- och detta är irriterande -- så har datorn börjat starta om sig med en så kallad blå skärm så fort jag läser bloggar. Var 5-10:e minut! Men bara när jag går in på bloggar vars RSS-feed jag prenumererar på. Blue screen är tydligen nåt allvarligt, och det har aldrig hänt Mikael på den här datorn, efter eller trots flera års dagligt användande. Faktiskt så har det (mig veterligt) aldrig nånsin hänt mig heller, på alla datorer jag har haft. Men det måste ju vara nåt jag gjort.


Mikael säger: Gör nåt annorlunda. Och eftersom det bara händer när jag öppnar bloggar, bestämde jag mig för att sluta läsa dem i Internet Explorer och börja använda Google Chrome och läsa bloggarna i Google Reader (som jag för övrigt kan rekommendera å det grövsta! Man kan göra mycket mer med bloggarna, läsa dem lättare, organisera dem lättare osv osv, än i IE). Lyckades flytta över mina bokmärken samt spara min feedslista på en fil som kunde importeras. Det tog ett tag att fatta och göra allt, men nu har jag gjort det, utan någon som helst hjälp från Mikael, och jag är stolt över mig själv. Det bästa är att jag inte har fått nån mer blue screen!

Sen kan jag ju också dela med mig av den senaste datorlärdomen ur Mikaels mun idag: "Så har vi strömgewesen. Det är sladden man får ström genom." OK. Tack för det...

1 kommentar:

Karolina sa...

Jag håller med, Google Reader är fantastiskt!