Min nya dator

Jag är inte bortskämd, så jag jublar över min nya dator! Det är Mikaels tre år gamla laptop, men med tanke på att min förra var hans sju år gamla laptop, så är detta ett giant leap for mankind, jag menar mig. Han har köpt en ny till sig själv/firman, och den har inte varit till annat än problem i ca fyra dagar. Igår tog det några timmar att installera drivrutiner för skrivaren, tror jag. Han börjar nästan svära, men säger bara: den där Bill står inte högt i kurs just nu. Och så säger han Linux med mer kärlek än vanligt. Men han har inte gått så långt att han börjar prata om Apple än. Det finns väl lite värdighet kvar i honom. Och till och med jag kliade mig i huvudet när han läste att datorn/skrivarens nya drivrutiner sa ifrån med nåt om bläckfärgen. Intressant, när det är en svartvit laserskrivare...

Jag älskar min nya dator för att:
  • Den har en sån fin skinande skärm, som är stor.
  • Den har numeriskt tangentbord, vilket jag har saknat hela tiden med den blåa datorn.
  • Den har Word som fungerar!!!!! (Visserligen nya Word, som tar ett par dar att lära mig, men ändå.) Likaså nya Windows (hade XP på den gamla och har nu "bara" Vista när alla andra köper 7, men jag bryr mig inte).
  • Och det bästa av allt -- den är inte redan smockfull utan har bra med driv/kräm kvar, så när jag ska kolla på bloggar i RSS så laddar den superfort och jag kan använda tiden sittande till att titta istället för vänta. Uuuuuunderbart.

Enda nackdelen är att jag inte har lärt mig riktigt var deleteknappen sitter än, men det är ju en yttepytteliten grej. Och bara en tidsfråga.

Men hastigheten är det bästa. Jag har suttit vid datorn helt vansinnig för att det går så långsamt. Och jag som inte borde sitta mycket, borde kunna ägna all min sittid åt innehållet på datorn, inte åt väntandet. Som sagt. Nu är jag nöjd!


Och jag är så nöjd med mig själv för att jag kunde flytta min e-legitimation och bankens inloggnings-id-program till den nya datorn. Helt själv. Och alla mina RSS-feeds, fast med lite hjälp av Mikael. Det var inte hälften så svårt att flytta in i den här datorn osm det var att flytta in i Mikaels. Den hade ju redan Skype och allt, och jag behövde bara logga in mina egna spotifyuppgifter mm. Som om jag använder Spotify... Har gjort det typ tre gånger. Jag ska inte göra mig coolare än jag är.

Mikael zappade för den delen förbi MTV förut när vi åt frukost/lunch. Vi kände oss görgamla. Musiken var helt värdelös. Det var säkert lika längesen vi kollade på MTV som åldern på deras målgrupp är...

Var hälsade, fränder. Och lev väl.

1 kommentar:

Ulrika sa...

En Mac skulle inte orsakat sådan frustration. Har njutit av två äpplen senaste 5 åren. Ge er! :)