Mia och Bella

Mia har varit hos läkaren. Hon ser så dåligt som -17. Det är riktigt illa. Men nästa vecka ska hon få glasögon! De tror att synproblemen beror på en genetisk sjukdom. De ska testa mera. De har två alternativ.

Vi skypade med dem idag och det var sååå kul. Det kom en hilarious kommentar från dem bägge:

Vi frågade var Johan var och Beth frågade tjejerna: Where's pappa today, ladies? Då svarade Bella: Where's pappa today, ladies? No, säger Bettan, I mean where is pappa today, och då härmade Bella henne igen och la till ladies på slutet, med nån sorts korpralröst. Till slut fick Bettan förklara att de inte skulle repeat what I say, but answer me where you think pappa is today -- we've been talking about that. Då mumlade Mia, som är mer medgörlig, nåt om att han var on the telephone, fast sen ändrade hon sig och sa att han var på the train. Fast han var faktiskt på flygplanet, men det var väl för mycket begärt att hålla ordning på massa transportmedel.

Annars kom det största skrattet när Mia sa: "Go play with other kids tomorrow? Maybe not." Det visar sig att hon brukar fråga varje dag om de ska leka med andra barn nästa dag (på Bettans gym) och att Bettan brukar svara: Maybe or maybe not. Så nu svarar hon själv på sin egen fråga. Det lät så kul! Det var inte så mycket bevänt med svenskan den här gången och Mias: Yeah, lät så knäppa liksom. Fel språk. Men de bubblade på en hel del och 90% var på engelska. Man känner sig bara oartig mot Bettan om man pratar svenska med ungarna, fast mamma säger att Johan vill att vi ska det. Får försöka en annan gång. Bettan tränar sig på färgerna och frågade om rosa was pink. Mias glasögon skulle vara blåa och nåt mer. När Mia sa new glasses tog hon sig för ögonen så vi tror att hon har fattat lite av vad som är på gång. Som vanligt stoppade hon pannan i datorn när hon skulle se på videobilden av oss. -17 är verkligen dålig syn alltså! Bettan säger att Bella har börjat fatta varför Mia isn't so steady on her feet, och har börjat hålla henne i handen när de går på is eller så. Så gulligt!

P.S. Annars är det tydligen Rob som gäller, i aftonböner och när ungarna pratar om folk och så. Underligt, det där. Alla barn älskar Rob, eller som Elsa uttryckte det: "Ja älska baaala Lob."

3 kommentarer:

Stina sa...

Åh, det där med hålla sin syster i handen på is grep tag i hjärtat på mig. Underbart gulligt.

Hanna sa...

Sicka söta små godingar! Tack och lov för tekniken så ni kan prata med dem så.

Och vad säger du, har Rob svininfluensa??

Anja Olergård sa...

Nej, svininfluensa var visst falskt alarm, som väl är!