Ny läkare

Hmm, först tyckte jag hon var bra, men sen när jag tänkte efter insåg jag några grejer. När jag frågade vad hennes ståndpunkt gentemot ME var (fick förresten upprepa det flera gånger, samt lägga till Kroniskt trötthetssyndrom, och senare kallade hon det för fibromyalgi), sa hon i princip att hon inte är specialist men kan behandla mig på primärvårdsnivå. Duh. Sa istället att sjukdomen ju är lite kontroversiell, eller i alla fall att det finns läkare som säger att den inte existerar, att det bara är en slaskdiagnos och "som händer unga tjejer i din ålder". Då svarar hon: "Jag tror faktiskt inte det finns nån läkare längre som säger att sjukdomen inte finns." Nu efteråt inser jag att det egentligen var lite fräckt sagt. För jag har ju själv hört det!

Dessutom tog hon ingalunda mina sömnproblem på allvar. När jag säger att jag ju blir lite tokig om jag inte somnar förrän kl 5 på morgonen så tycker hon fortfarande att sömnmedel är något ont (mina ord). Och att man måste undersöka om det inte har andra orsaker, som att ens partner snarkar. DUH! Tror hon att det är så roligt att ta piller att jag inte ens tänker efter om sömnproblemen finns i min egen miljö? Grrrr! Fick inte utskriven en av de tre sömnmedicinerna jag behöver nu. Behöver blanda dem, eller rättare sagt variera dem, eftersom sömnproblemen har vuxit i takt med att jag har vant mig vid medicinerna. Att jag hade fått en variant till den tredje för många år sen av min specialist i Borås syntes inte på hans journalkopior, eftersom de bytte datasystem 2005 och inget före det kom med. Att jag sa att vissa gamla sortens antidepressiva (och nämnde namn) i lågdos är en vanlig behandlingsmetod för ME-patienter med sömnproblem kunde hon inte lita på. På ett sätt förstår jag det, men vad hjälper det mig???

[Här tog jag bort ett långt stycke om andra mediciner. Ni behöver inte läsa hela litanian. Men jag har flera bra argument, fast vem är jag? Inte ens apotekare...]

Jag fick i alla fall lätt en remiss till nån reumatolog för migränutredning. Det blir spännande! Förhoppningsvis. Och ett recept på ny sorts triptan (för migrän) att variera med, samt antacida till magen. Men när jag väl kommer till Apoteket ser jag att jag har fått ETT UTTAG. Det kom klart och tydligt fram att jag behöver antacida varje dag och att jag behöver det på grund av hur alla mediciner påverkar mag-tarmfloran, och att min gamla läkare skrivit ut det. Och inte kan man droga sig på Omeprazol?! Varför bara ett uttag? Och 18 migräntabletter, de är ju slut innan jag ens har gått på återbesök till henne! Usch. Han min gamle läkare var nog bättre än jag har trott till och med. Han visste vad man vågade ge för mediciner och var inte rädd att skriva ut dem. Usch. Hatar nya läkare. Vill ha tillbaka min Jan-Axel.

Fast hon tror i alla fall på att ME är en sjukdom. Men hon frågade ändå varför jag fick sluta jobba. För att jag hellre ville??? Va??

P.S. Är det såna här inlägg som hoppar upp och biter en i baken nån gång i framtiden? "Det var inte så jag menade". Jaja, men jag är i affekt nu. Känner mig lite ensam, läkarlös...

1 kommentar:

Dan Ahlmark sa...

Hej!

Vårt företag (www.katrel.dinstudio.se) representerar ett unikt och forskningsbaserat preparat – KATREL - som tidigare valts till Rysslands främsta hälsokostpreparat. Det utvecklades ursprungligen som en komponent i en ny medicinsk ansats (ERL) och används i Ryssland främst inom den offentliga hälsovården vid olika typer av medicinsk behandling. Man upptäckte efter ett antal år, att den också kunde användas i allmänt hälsofrämjande syften (som hälsokost). Vi kontaktar Er, eftersom man i Ryssland uppmärksammat att preparatet givit mycket bra resultat avseende många fall av långvarig trötthet t ex beroende på stressorsakade sjukdomar, samt även avseende den värsta typen av trötthet - nämligen trötthetssyndrom. I Sverige säljs KATREL främst via hälsoterapeuter, och vi börjar nu få in resultat, som syns bekräfta de ryska rönen. En terapeut som prövat preparatet på ett antal av sina patienter sade:

”Alla som hittills har tagit kuren har känt sig piggare. Vi testade en kvinna som har psoriasis men det gav ingen synbar effekt…En kvinna som gick i väggen för 10 år sedan blev otroligt mycket piggare och fick ny ork och ny energi. Hon har också haft väldiga besvär i benhinnorna, vilket försvann efter kuren.”

En av våra hälsoterapeuter – Gertrud Simonsson - som nu säljer KATREL, gav följande beskrivning:
"En av mina patienter, med utmattningssyndrom sen flera år tillbaka, tog under våren en KATREL-kur och blev mycket piggare. I augusti köpte hon en ny kur och DÅ inträffade en otrolig förändring Hon fick en otrolig energi, satte igång bl.a. att baka hemma en hel eftermiddag och hennes man undrade om hon inte skulle avsluta sitt arbete för han var rädd att hon inte skulle orka med. Det var ju det han var van vid, men hon hade massor av energi och var inte alls trött.

Hon var hos mig i slutet av den kuren och köpte då ytterligare en kur för ATT TA EN DUBBELKUR. STÖRSTA SKILLNADEN KÄNDE HON DOCK AV DE FÖRSTA 15 DAGARNA (av den). Hon har också blivit mer fokuserad, kan också sortera mera, arbetar inom barnomsorg och klarar av alla ljud från barnen och hennes arbetskamrater är förvånade över att hon är så pigg.
Hälsningar!
Gertrud Simonsson, hälsoterapeut"


KATRELs medicinska teknologi är unik. Det gäller nämligen förstärkning av reningen av den intercellulära vätskan, där 80-85 % av kroppens gifter och avfall befinner sig. Vi talar alltså om en rening runt v a r j e cell i h e l a kroppen, vilket är en fundamental, ja, en radikal ansats. Inget annat preparat i Europa eller USA har målet att uppnå detta, eftersom man i väst inte ens är medveten om att den intercellulära vätskan i kroppen (vilken innehåller huvuddelen av kroppens alla gifter och avfall) o c h lymfsystemet kan påverkas och styras på detta sätt. KATREL är godkänt av Rysslands Medicinska Vetenskapsakademi och rekommenderas av Rysslands Hälsoministerium som ett effektivt medel för rening av organismen och hälsofrämjande.
KATREL är då inte avsett att vara enbart en rensningsprodukt (det är bara det sätt på vilket teknologin arbetar och blir en konsekvens) utan är i första hand ett allmänt hälsofrämjande preparat. Det är bl a inriktat på att höja immuniteten, styrkan och energin; att motverka långvarig trötthet, följder av stressbetonade sjukdomar och t o m utbrändhet; att ha effekter gällande benskörhet och gerontologi mm.

Skriv till oss för information
Vänliga hälsningar!

Dan Ahlmark Ekon lic
VD
KATREL Scandinavia
Degerbygränd 20
163 72 Stockholm
Mob 070 625 16 38
Tel 08 795 90 98
Email: katrel@comhem.se
www.katrel.dinstudio.se