"Drinkar för gravida"

Det har visst kommit ut en ny bok med recept på alkoholfria drinkar för gravida (!). M och jag fick en alkoholfri transbärsdrink i somras som var jättegod, och så smakade vi några på Carpe Diem-festen i lördags. Ett mycket bra tips på något som verkligen festligar upp saker och ting. Här kommer recepten som stod i DN:

Flytande lyx utan alkohol

Physalis mamatini

Glas: Martiniglas
Muddla 1 dl physalis i en shaker. Mät upp och häll i 4 cl stilla mineralvatten (eller kranvatten), 1 cl outspädd fläderblomssaft och 1 cl sockerlag. Skaka med 2 dl krossad is och sila upp i glaset med en fin sil. Garnera med physalis.

Jordgubbsdaiquiri
Glas: Coctailglas
Tag en köksmixer. Häll 1 dl färska eller tinade jordgubbar, 2 cl outspädd jordgubbssaft, 2 cl färskpressad citron, 2 dl sockerlag och 2 dl krossad is. Mixa. Häll upp i coctailglas. Vacker som en dag.

Sunrise Cooler
Glas: Grogglas
Lägg 5-6 isbitar i ett grogglas. Mät upp och häll i 10 cl apelsinjuice, 5 cl ananasjuice och 3 cl grenadine. Fyll upp med Russian, garnera med färsk ananas och kolla in solnedgången.

Lingon Caipirinha
Glas: Grogglas
Muddla 1 dl lingon direkt i grogglaset. Mät upp och häll i 1 cl outspädd svartvinbärssaft och 2 cl sockerlag. Fyll glaset med krossad is och fyll på med sodavatten. Garnera gärna med mynta. Brasilien - på norrländska.

Virgin Bellini
Glas: Champagneglas
Blanda direkt i glaset 6 cl persikopuré med 1 cl sockerlag. Fyll upp med alkoholfritt mousserande vin och rör om. I stället för godis.

Inga kommentarer: