Grönt är skönt

Glömde en kul grej från mässan. Temat var ju Grönt är skönt och i pojk-hallen såg vi plötsligt en toalett omgiven av hundratals vattenflaskor. Rätt snyggt uppställt faktiskt. Både M och jag undrade vad som såldes -- men de sålde inget utom idén att spola mindre! Ja, de menar inget äckligt, men att sluta spola toaletten efter slängt snytpapper, topz osv. (Topz borde man väl ändå inte slänga i toan utan i papperskorgen, om man nu ens ska använda det; "Bli vän med ditt öronvax", säger ju ÖNH-läkarna...) Och att inte gå på toa förutom när man faktiskt behöver det. Tydligen går folk på toa 3-4 gånger mer om dagen än de behöver. I så fall drar jag verkligen mitt strå till stacken, jag och min elefantblåsa.

Sen såg jag också några helfestliga lampor i entréhallen. Eller vad sägs? (Bara en handfull ovanför mitt matbord funkar inte, men en 20 meters räcka med energisparlampor såg jättehäftig ut!)


Dessutom börjar det sprida sig, det här att inte slösa med plastpåsar. Förr var det bara muppar som hade textilkasse med sig till ICA, nu finns det riktigt hippa textilpåsar. Längtar faktiskt efter att ta fram symaskinen när jag ser dem!

Mer på samma tema: Läste i Dagens industri om ett köpcentrum i Umeå som nu skulle börja sluta med plastpåsar. Antingen får folk ha med sig egen påse eller så kan man köpa nån ekologiskt certifierad papperspåse. Häpnar ni liksom jag över sista meningen i artikeln?

"Att bryta ner en traditionell plastpåse i naturen tar flera hundra år."

Slutsats: Jag packar i alla fall ofta ner min köpta mat i medhavd flergångskasse, eller använder plastpåsen jag köpte i affären till att kasta sopor i (man får ju inte påsarna av kommunen här som i Borås). Det känns bra. Skulle kunna ha fler energisparlampor. Men jag spolar inte så ofta :)

Inga kommentarer: