"Rapport från en skurhink"

Ingen skurhink i närheten. För någon av de två anvnändningsområdena (skura eller spy i). Skönt. Snodde dock den frasen av nån underlig undermedveten anledning. Kanske känner mig som en skurtrasa idag! Ha!

Känner mig i alla fall väldigt tacksam för igår. Alltså, jag visste ju att jag inte var dålig på att tala, men den responesen jag fick var överväldigande, and then some! Särskilt känns det bra att kunna få så konkreta bevis på att man når fram till människor, att de blir berörda och upplivade -- att man har tjänat dem! Det är väldigt betydelsefullt för mig, som ju inte kan hjälpa folk att städa och flytta och sånt som brukar "räknas".

Sen var det några särskilda kommentarer som värmde alldels extra, och de ska få bli förevigade här:

1) Rebeckas utbrott på damtoan före motet: "Vad snygg du är!" Jag var nervös för att gå ut och sätta mig på förhöjningen, men det var precis vad jag behövde höra för att gå ut med frimodighet!

2) Anna Fåhreus hade hört nån bakom sig säga nåt om att mitt tal var poetiskt eller litterärt framstående, eller nåt i den stilen, och det var ju extra roligt också! Och att hon gick och sa det till mig, hon som vet, det var gött!

3) Annya Hägglund (som förresten fick hjärtstillestånde när hon såg i programbladet: Tal: Annya Klarin. Innan hon hann se Klarin, och förstod att de hade stavat Anja fel, hade hon några svettiga mikrosekunder) sa: Och du har skrivit böcker förstår jag. Nä, men jag vill, vågade jag klämma fram. Det tycker jag du ska göra, blev svaret.

4) Rachel satt att hon kände Anden. Härligt att det inte bara var verbal craftmanship utan också "äkta vara".

5) Mikael som sa att han var stölt över mig, och lite annat som inte behöver offentliggöras.

6) Och förresten, mamma slängde sig om halsen på mig, så som hon aldrig gör annars, så hon var nog riktigt imponerad. Fast hon hade läst det (och mer därtill) hemma!

7) Och just det, Ulf Strömbom sa: "Generalkonferensklass som vanligt."

8) Och Bert Mattsson bara stammade och skakade på huvudet och skrattade och lyckades klämma fram ett "Alltså...". Hihi!

Jag är hög!!

Fast lite låg är jag för att någon som står mig nära, ni kan försöka gissa vem, åkte hem idag. Än har vi inte tröttnat på varandra så att det är skönt när vi skiljs åt! Huvva, hemska tanke!

2 kommentarer:

Monica sa...

Åh, vad duktig du är! Synd att jag inte fick vara där och lyssna på dig. Stockholm närmare än?

Villeosagamamman sa...

Jag hade sett fram emot att få höra det där talet - och så fick jag inte det för S behövde vara där såklart. Rätt avis på alla i din lilla lista som fick njuta så av dig. Härligt att det gick så bra!

kram!