Fin komplimang om jul

Härom dagen låg det ett barn på gångvägen bredvid vårt hus när Mikael kom hem. Tillhörande förälder fanns. Känner med både barnet och föräldern.

En annan dag när han kom hem och gick mot vår ytterdörr sa en person på gångvägen Bor du där? Ja, sa Mikael. Då vill jag bara tacka för att ni har en julkrubba i fönstret på jul. Då kan jag påminna mina barn om att julen inte bara handlar om julklappar och mat (om jag minns det rätt).

Julkrubban är världens coolaste. Det är två träbitar som är utsågade som alla i krubban och som har ljus emellan. Det är alltså en lysande silhuett som passar alldeles perfekt i vårt lilla fönster i vardagsrummet där alla går förbi. Jag köpte en på Ekohallen i Borås (den affären saknar jag nåt enormt!) och sen köpte vi typ tio stycken till alla o min bokklubb som blev helt förälskade i den. Sen hade jag ingen plats för min, eller så slarvade jag bort den, minns inte, men så fick jag mammas. Jag älskar den verkligen och den är dessutom så fin i just det fönstret.

Och så fantastiskt roligt att nån tackar Mikael i maj för att han har den i fönstret på jul.

Gerillakristen är jag idag. Känns jättebra.

Och jag saknar verkligen mina julgrejet. I oktober ska jag be Mikael leta i förrådet så allt hinner komma in och upp till i november. Jag bryr mig verkligen inte om att vara tidigare än alla andra, men jag älskar julen före jul men inte efter, så i år ska jag dekorera i tid. Jag orkar ju knappt mer än att sätta upp en stake en dag och så vila några dagar, så det tar tid. Men jag blev så sugen på jul nu.

Och jag vill verkligen göra en sån där minimalistisk julkrubba som jag sett så många fina bilder på. Kanske vill göra den overscaled också. Som en större fönsterlampa i storlek. Och man kan välja färger utefter sin heminredning och var man vill ha den. Vi har ju marinblått i vardagsrummet och det är svårt att få det riktigt juligt där. En sån här i grått och marin skulle verkligen passa. Ååå, vill pyssla! (Dessa är ju visserligen inte särskilt minimalistiska men man pyntar dem ju hur mycket man vill.)

Här kommer lite mer pysselinspiration. Jag vill göra precis allt. Alltså, hur genialt är det att göra snökristall av perlor?

2 kommentarer:

Monica sa...

Ojojoj! Vi firar ju jul i juli, men det skadar ju aldrig att vara ute i god tid, hehe.

modren sa...

Hjälp, vilka vackra julbilder! Vad jag beundrar dessa kreativa människor. De minimalistiska julkrubborna var ju helt betagande.
Min skapade tid är över, faktiskt, men annars hade jag blivit frestad att efterapa. Julgranen på väggen, med grenar och kulor, var verkligen helt suverän. Ojojoj.
modren