Lite grr

Jag tog ut öronpropparna för att lyssna på nåt i mitt flöde och inser varför jag inte gör det förrän jag går upp. Mikael, älsklingen, har teven på, men har också ett teveprogram på på mobilen eftersom han är i köket och plockar ur diskmaskinen. Så tre ljud på samma gång. Jag blir lite galen fast dörren är stängd.

Men tack och lov att han inte är sport-tvgalning för ljudet av en fotbollsmatch är verkligen både högt och irriterande. Hade en granne för länge sen som kollade på fotboll och porr rätt så högt. Och en annan granne som hade på technomusik gööööörhögt fast oftast bara fem minuter. Det kan man ju stå ut med.

Vi har bara hört våra grannar en gång genom åren och det var när den äldre kvinnan ovanför oss ramlade. Mikael gick upp och ringde ambulansen och dottern. Det lät verkligen som en hård duns och hon hämtade sig aldrig riktigt efter det. Men jag var så stolt över Mikael. Jag blir så skärrad i såna situationer och kan inte tänka klart, men han håller sig lugn och metodisk.

De grannarna vi har ovanpå nu har musik på ibland, länge, och det är lite för högt ibland men inte så högt att man vill gå upp för trappan (det skulle jag för övrigt inte ens kunna) och säga till. Men lite irriterande högt bara, ni vet. Och jag är ju superkänslig för ljud så jag kan inte förvänta mig att världen ska rätta sig efter mig. Clas Ohlssons öronproppar for the win!

1 kommentar:

modren sa...

Fy för ljud och oväsen. Alla dessa affärer med hög musik! Och frissan!
Det är den stora fördelen med att min hörsel har blivit så mycket sämre, allt dämpas. Fast igår när vi var på julfest var det jobbigt värre; jag får säga "va" hela tiden när nån försöker prata med mig :-(
modren