RIP

Magdalena Ribbing
Tom Petty
Robert D Hales
Las Vegas

When it rains it pours.

Och man må tycka vad man vill om försvarandet av amerikanska fri- och rättigheter, men ingen amerikan behöver en k-pist. Det är inte ett vapen man har för att försvara sig med, det är till för massmord.

Jag är väldigt konservativ när det gäller politik i Sverige, men i USA, där hela skalan höger-vänster är förskjuten jämfört med här, skulle jag vara rena kommunisten. Vapenlagarna är så vansinniga att jag blir uppriktigt ledsen för deras skull. Alla andra civiliserade länder på jorden begränsar folks tillgång till vapen. I knarkländerna i Mellan- och Sydamerika skjuts folk som flugor, även per capita och allt det där. Har de civiliserade länderna rätt, eller är knarkbaronerna politiskt framsynta? Frågan är hur det ens kan vara en fråga I USA.

Min Jen (min svägerskas syster) postade hur nån hade uttryckt att Sandy Hook utgjorde slutet av diskussionen om vapen. När man beslutade sig för att man skulle gå med på att barn dödas, då tar diskussionen slut.

Sen har jag åsikter om att bröstcancerbullarna har massa socker på och i sig. Varför firas cancer med socker? Det är lika absurt som att ha rättighet att äga dussintals automatkarbiner. Man behöver inte bli religiöst motsatt till alla kolhydrater, gluten och mejerivaror i världen, även om föraktet av gluten och mjölk snart har nått sådana proportioner att det börjar kallas religiös övertygelse, men är det nån som fortfarande tror att det är värre med 3% fett i yoghurten än 12% socker i Fantan? Fanta har för övrigt mer socker än apelsin. Fast jag ska väl inte klaga på det, jag har jättedåliga matvanor, käkar macka kanske 5 dagar i veckan och dricker både Cola och Fanta när jag äter ute. Inte bokstavligen av varje, men ni fattar.

Nu ska jag mäta Mikaels socker. Jag håller en plupp som är stor som en bankdosa över en liten grej som sitter fast på hans arm och så får jag veta siffran på mindre än en sekund. Det är så slut med att undra om han har fått lågt socker i sömnen.

Inga kommentarer: