Dagens ME-hjärna

Min favoritgrupp på Facebook är en som heter Dagens ME-hjärna. Den är vad det låter som, roliga saker som vi sagt eller gjort, ofta med bildbevis. Många som glömmer att man inte ska börja vända glaset neråt förrän det är inne i munnen. Och sånt. Linfrö i kaffebryggaren var också kul.

Jag hade annars ett rätt tveksamt ögonblick idag. Vi hade ätit middag och pratat om dagen, kollat på tv och så hade Mikael slumrat till i fåtöljen. När han vaknade (inte av att jag tog makten som låg på magen! Makten betyder fjärrkontroll alltså) så sa jag Grattis. Jag har ingen som helst aning om ifall jag menade nåt, ifall jag tänkte säga godnatt egentligen, fast det brukar jag inte säga när han vaknar utan när han faktiskt går och lägger sig, det kan ju dröja hela 30 sekunder eller så. Eller om jag har blivit så hjärntrött av att ha behövt säga prosit den senaste veckan, för Mikael är allergisk, och jag har alltid så svårt att komma ihåg vad prosit heter så jag brukar gå från präst och tennis och sånt som kanske har nån enda bokstav gemensamt med prosit, till att eventuellt klara det på 4:e försöket. Ja, nu babblar jag värre än vanligt, eller så är det så här illa jämt. Men det var i alla fall underligt att jag sa grattis utan att ha tänkt säga nåt så jag vet inte alls vad jag menade. Kanske Grattis för att du har världens bästa fru. Det var ju trots allt Internationella kyssdagen idag.

Annars är det jag som har världens bästa man.

Och en riktigt fet och läskigt fladdrande nattfjäril i badrummet som bara litegrann påverkade mina aktiviteter menligt. Men nu släcker jag gärna. Visserligen har plattan eget ljus, så nu förstår jag inte heller vad jag menade.

Skrev jag ett inlägg om demens härom dagen? Annars ska jag göra det. Jag kan möjligtvis ha haft nåt att säga.

Inga kommentarer: