Det går bra nu

Jag hostar så hela halsen smakar blod. Hostmusklerna känns redan inflammerade. Snyter mig inte mer än jag brukar, men har ett helt taggtrådsstängsel i Halen. Igår drack jag åtta koppar ljummet honungsvatten och en dl glass i långsamma tuggor. Jag tvingade eventuellt i mig nån middag Mikael hade lagat också, ner mellan the throat wire.

Får migränkänning varje gång jag hostar. Det trycker liksom inifrån skallen när man hostar. Har hittills undvikit migränmedicin.

Men nu behövde jag svälja. Ajajaj.

Det är också tredje gången jag är uppe och går i natt. Kissar, eftersom jag är kraschad, och för säkerhets skull, eftersom svaga muskler och host inte är en bra kombination för kontrollerad blåstömning.

Ja, och detta var också tredje gången jag tog sömnmedicin. Jag blir ju inte av med detta om jag sover för lite. Men hostningarna väcker mig. Bad Mikael köpa nåt akut mot torrhosta.

Om detta är Johans smitta, för att jag åt upp hans pan pizza-kant, så är det första gången på 11 år jag blir smittad av nåt. Och vad passar då bättre än en amerikansk bacill som varken jag eller nån annan här har skydd mot. Eller så är jag bara grymt kraschad.

Men jag ska läsa på om hosta och halsont inför läkarbesöket på fredag. Tänker "kräva" att han inte bara säger kom tillbaka om det inte blir bättre. Är det en bacill ska jag ha AB. Jag är väldigt emot AB, men mitt immunförsvar är inte som andras. Jag är rädd att det kan bli en väldigt jobbig, seg, utdragen kamp eftersom mitt immunförsvar inte sköter sig alls. Jag får ingen smitta för att kroppen inte klarar av smitta. Så om jag har ätit Johans bacillbeströdda pizzakanter så har jag gjort nåt riktigt dumt. Men jag tänker inte vara tyst och bara betala priset för det. Nån ska veta vad det är och vad vi ska göra åt det innan jag lämnar vc. Annars kan jag ligga i sängen en månad, inte som andra tre dagar, och kanske bli allmänt försämrad i me:n.

Och jag var och tog prover. Ett rör. ETT. Har aldrig tagit bara ett rör. Det brukar ju vara flera saker som behöver kollas, ska man behöva hålla koll på det själv, rota fram gamla journalutskrifter osv. Grrrr. Tänk om man bara fick gå på St Sköndal. Där vet de vad de gör.

Nu ska jag försöka somna igen. Om en halvtimme ska jag prova. Det var inte smart att skriva inlägg precis innan. Jag ska ju inte kommunicera (ens med bara tänkt läsare) för det håller mig vaken. Kollar på några halvtråkigt bloggar nu istället. Måtte jag bli sömnig och kunna sova på riktigt. Fjärde gången gillt.

1 kommentar:

En långvarig förkylning sa...

Men fy så jobbigt! Och ja, stå på dig! Känns som om det denna vinter är ett elakt hostvirus som smittar, för jag vet fler som haft hemsk hosta, dessutom också migrän i grunden. En väninna både så dåligt o var så orolig att inte få hjälp utan bara besked om att avvakta, men så kom hon till en fibromyalgikunnig läkare som förstod att hon behövde hjälp för hostan innan övriga hälsan påverkades för mkt. Så hon fick både stark hostmedicin och astmamedicin för att vidga luftrören. Kram på dig och hoppas du får hjälp och kan slippa hostan snart! <3