Middagsgäster

Jag tänkte ha en middagsbjudning som de har på TV med sommarpratarna. Fast att alla fick skriva nåt lite mindre seriöst, omfångsmässigt sett, men som introduktion till personen. Och sen skulle man sitta vid ett runt bord och äta gudomligt god mat och prata intressant utan att ha ME. Jag väljer gäster, tre herrar och tre damer. Fy, det är svårt, jag känner inte folk och är värdelös på kändisar. Men jag tror att det skulle vara intressant att komma under ytan på Carla Sarkozy, och drottning Elizabeth, om hon nu skulle sitta och samtala på det viset. Sist men inte minst Sheri Dew, högdjur på ett förlag men allt annat än feminist, trots att hon är ensamstående med framgångsrik karriär.

Tre män. Nelson Mandela,, fast han är sjuk och fyllde 95 i veckan. Sen skulle jag vilja bilda mig en egen uppfattning om han som inte vann presidentvalet mot Obama, Mitt Romney. Är han kunnig, smart, klarsynt, eller behöver man bara vara rik och charmerande för att bli president? Sen skulle jag avsluta med en Nobelpristagare i litteratur, antagligen Mario Vargas Llosa. Var lite sugen på Hans Roslund också, men det får bli nästa gång.

Detta är bara första middagen av många. I mitt nya hus får vi bra plats vit matbordet, fast jag hade tänkt fyrkantigt, inte runt. Kanske får ändra mig på den fronten.

Vem vill du ha middag med? Levande, mer eller mindre kända kör vi på idag.

5 kommentarer:

Stina sa...

Anja och Ellen!

Sara sa...

Först missade jag det där med levande och började tänka att mr Bennet är en kul typ - tills jag kom på att han inte ens funnits förr.

I stället väljer jag Dalai Lama, krokodiljägaren Steve Irwin, (jag vet, han är också död men han lever på min tv och jag vill så gärna se hur många skruvar han har lösa), Julia Timosjenko (av ren nyfikenhet på om hon har en politisk agenda + kolla om hon har löshår) Birgitta Ulfsson & Märta Tikkanen (var det inte de som hade en serie program på p1 och var så kloka) och Brad Pitt som dekoration.

Inför en sån middag skulle jag inte ens vara nervös för vad jag skulle bjuda på för DL sa i nåt program att som buddhistmunk äter man det som bjuds och är tacksam för det och ingen av de andra skulle väl börja mopsa sig då!?!

Anja Olergård sa...

Du vinner fjäskligan :)

Anja Olergård sa...

Dalai Lama, självklart intressant, men han verkar så lugn och tystlåten. Och Mr Benett är givetvis avliden snarare än uppdiktad, då du får väl ha döda karlar på middag då. Irwin måste ha seriös adhd. Bra å rycka i flätorna! Tikkanen känner jag igen men inte för vad.

Sara sa...

Egentligen är det helt onödigt att bjuda hit kändisar, har jag kommit att tänka på, för ens vanliga grannar kan ha minst lika mycket klokskaper och intressanta historier att dela med sig med. Här runt mig bor till exempel en kompositör (som tittade in för att låna vårt piano en stund), vanligtvis bor han i New Orleans; en kvinnlig söderhavsprins (hon fick bli prins för det fanns inga kvinnliga hederstitlar på det språket); en man som förlorade synen härom året och har lärt sig blindskrift och allt möjligt; en medicine doktor som jobbade på den gamla ME-mottagningen; en tjej som flyttat till Västindien samt en före detta ambassadör i Nicaragua.

Så vad ska jag bjuda hem Dalai Lama för, det intressantaste samtalet kan mycket väl uppstå när man börjar bekanta sig med folk omkring sig.
Men jag behåller Brad Pitt som dekoration för inga av grannarna är såvärst tjusiga.