Lite uppjagad blev jag

Hade ätit flingor till kvällsmat och skrivit nåt mail. Hade börjat min mentala sängdagsrutin, som tar några timmar tills jag kan somna. Kände en lukt men inte förrän efter  någon minut reagerade jag på att det var en konstig lukt, det luktade nämligen eld klockan halv tre på natten. Ingen borde grilla då.

Öppnade ytterdörren och lukten blev starkare. Samma på baksidan. Ingen eld syntes dock, eller ens flammande ljus bakom husen. Vad gör man? Man kan ju inte ringa brandkåren och säga att det luktar eld. Eller kan man?

Jag läste på de tio första resultaten på När ska man ringa brandkåren. Men det stod inget om att ringa och varna för lukter.

Hur som helst tycker jag inte om att ringa 112. Det är aldrig goda nyheter. Och jag börjar tänka på andra saker som hänt i samband med 112 och fast Mikael sover sött så blir jag stressad. Det kan ju förresten vara en bil som brinner på motorvägen, den är ju inom lukthåll även om den inte är inom synhåll.

Usch, jag mår inte bra. När vi hade varit på Ullared med Ellen och kom till en bilolycka blev jag alldeles hispig och grät i timmar efteråt. Känner mig likadan nu. Onormalt uppjagad. Men sen sist har jag lärt mig att det är nåt med adrenalinpåslaget som det är fel på, fight and flight stängs inte av. Och den här gången känner jag verkligen så. Fastän det är minst en halvtimme sen jag tänkte ut logiskt vad jag skulle göra (öppna och lukta mera om en stund och då kunna släppa det) så är jag helt uppjagad fortfarande. Hjärtat slår som en hackspett, jag är helt darrig och spänd som en fiolsträng.

Somna? Jag får börja om. Vet dock inte hur jag ska få stopp på kroppen. Det är dock tröstande att veta att jag inte är fjantig utan att det är någon spak som pekar fel i min hjärna.

Det borde hursomhelst vara eldningsförbud på natten.

Inga kommentarer: