Bara lite nagellack

Tog sömnpiller och insåg sen att jag bara ätit en gång idag. Så jag fick en av mina smarta idéer och kokade snabbmakaroner mitt i natten. Som jag tänkte måla tånaglarna medan jag åt. "Stilnoct" betyder "inga varningsklockor ringer, nånsin". Men jag åt lite makaroner med köttbullar, bearnaisesås och ketchup. Målade vänstra foten, o, så fint. Så var det nåt med locket. Jag skulle bara ta några tuggor - oj, jag har lämnat makaroner i kastrullen, stapplar med nymålade tår och hämtar resten, tar ett par stora tuggor. Det här går ju bra. Ska börja måla höger. Tar flaskan, som inte sitter ihop, hjälp, locket är löst. Grattis. Modern konst på parketten. Och på händerna, där jag fångat flaskan i flykten. In på toa, ta bort med aceton eller vad det nu är i flaskan. Löjligt små bomullstussar. Fipplar, en av aceton och nagellack genomdränkt tuss flyger mig ur händerna, landar på Mikaels nya skjorta som ska tvättas första gången. Tar bort dutten, men det är aceton och nagellack på skjortan. Försöker suga upp det, går inte. Sköljer bort med vatten för att ta klorin. Stinker, hjälper inte. Stoppar in den i tvättmaskinen, ber en stilla bön. Hans nyaste skjorta, använd en gång. Och parketten. Jag lägger inte ens bildligt talat undan knivarna, jag törs inte peta på dem. Och golvet får vara som det är, så tar jag spisskrapan imorgon och hoppas att det går bort.

Jag stinker klorin, aceton, nagellack och bearnaisesås.

Och bredvid mig ligger en synål. Jag går genast och lägger mig innan den hoppar på mig. (Synålen sitter på en trådrulle i en påse, jag är inte hur vårdslös som helst, fast man skulle kunna tro det).

Kör försiktigt, folkens!

2 kommentarer:

Sara sa...

Haha :-D
Det var nog jättebra att du inte smorde in parketten med nagellacket.
Härom månaden hittade jag en gammal kvarglömd stilnoct som av nån anledning hamnat i smyckesskrinet, och jag kan meddela att årgångspiller är ännu skojigare. Våra långa gardiner började fladdra och flyta in i rummet och energierna från teven böljade i regnbågens alla färger. Sen avbröt maken trippen med att baxa upp mig i sängen så jag somnade ifrån alltihop just som det var som roligast. Aldrig får man ha nåt kul!

Synd på Mikaels oskyldiga skjorta bara.

Anna Linda sa...

Längst till vänster en tjock katt bakifrån med smal svans och små öron.