Julklappar

Hjälp, jag har fått så mycket julklappar. Känner mig rik och lycklig. Först Katrins bok och fattiga barn-bidrag. Så ett grymt snyggt halsband som är så precis i min smak att man kunde tro att nån hade kollat på pinterest -- och det hade hon med, Lina alltså. Och gjort halsbandet själv också alltså. Av Johanna fick jag tvål och handkrämsset i fina runda burkar med pump från Body shop. Perfekt nu på vintern när händerna är så torra. Av Thomas och Pernille fick jag ett lyxigt rouge. Och jag har tre smulor kvar av mitt gamla. Sen måste jag kalla all maten en gåva också, och dukning osv. Jag var tvungen att ligga ner mest hela tiden.

På juldagen var vi hos mamma och pappa, åt julbordsrester. Och jag kan glädja er med att Mikael är ordentligt invigd i släkten nu, han gillade nämligen brynkålen! Och så fick han en burk av pappas heminlagda sill och så stod pappas potatissallad på bordet ihop med extra lyckade köttbullar. Och Mikael föredrog den något avslagna Nygårds medan jag valde pirrig Apotekarnes, så den utredningen får vänta på sin upplösning till nästa år.

Sen var det presentöppning i sovrummet. Mamma var morfindålig och intog både middag och gåvor liggande. Vi trodde vi skulle ta det lugnt med julklappar men det var drivor. Av mina frånvarande syskon fick jag en lila plåtburk, boite a cacao, och jag dog nästan av lycka. Förlåt. Opassande i sammanhanget. Och M fick boken General ignorance, som baseras på vårt älskade QI. Sen fick Mikael prenumerationer på Råd å rön och Tävla och vinn, och själv fick jag två halvlitersmuggar i beige med utsökt mönster från Rörstrand. När vi var på Ikea för att köpa julklappar tog orken slut före jumbomuggarna så jag önskade mig det i sista sekunden. De var dessutom fyllda med dumle och geisha. Ikea in my heart forever, men ibland är _riktiga_ grejer så mycket snyggare. Är helt shoppingtokig och har lagt sex-sju boites i varukorgen innan surfplattan dog.

Ja, har jag sagt det eller? Av Mikael fick jag en surfplatta för ett par veckor sen. Ica hade en drive med humana priser på två storlekar, och vi slog till. Det är en Denver, kostade inte 1500:- tror jag, och funkar hur bra som helst. Den är långsammare än min telefon, så vissa saker gör jag fortfarande hellre på telefonen, men att slippa sitta och glo på en halv kvadratdecimeter jämfört med en hel padda, är ljuvligt. Datorn är både snabb och har stor bild, men är inte så ergonomisk som plattan, som gör att jag kan ligga och surfa.  Men man blir mycket hungrigare om man kollar på mat på pinterest på plattan, för bilderna blir så stora och fina. Jag älskar min surfplatta, och jag älskar att det finns billigare alternativ till iPrylar, som varken passar vår plånbok eller vårt kynne. Jag sa till M att jag var nöjd nu, och ville ha en påse lakrits på julafton bara. Men han hade ändå köpt ett svinsnyggt armband från Pilgrim. Och lakrits fick jag av mamma, ihop med 22 vouchers för mitt-i-veckanmiddagar. Och jag har tagit stilnoct och har huvudet fullt med snor, så jag kommer tyvärr inte ihåg vad jag fick mer, jo en superfin vinröd bolero, och Mikael fick en ny dunkudde. Så fick jag mammas livshistoria, som hon har knåpat ihop utan att jag varit särskilt behjälplig eller delaktig. Det fattades dock i princip alla sidor, så det får ta nån dag till tills vi kan läsa den. M fick också ett par böcker och jag har min PD James p:å nattduksbordet. Skulle så hjärtans gärna vilja åka iväg vecka tre, när de ska riva upp och kakla om vårt badrumsgolv. Och bara ha med mig några böcker, en baddräkt, solglajjer och stilnoct.

Förresten kan vi ha fått nåt ännu mer, men jag har som sagt tagit stilnoct och måste lägga mig ner bums. Ögonen går i kors.

Inga kommentarer: