Hjältar

Jonathan Bau har upprörts av två små fosterhemsplacerade barn som utnyttjats sexuellt av fosterhemspappan. Särskilt vi göteborgare har oroats över nioåriga Annas försvinnande.

Men gruppen Missing People, samt frivilliga, och givetvis Polisen, gick skallgång hela natten, tills flickan hittades klockan tre i natt. Och sen upplöstes skallgången, folk tog bilen hem, fick en timmes sömn, och gick till jobbet. Det är vardagshjältar, det. Räddat ett barn från en drake.

Jonte har i sin upprördhet bestämt sig för att på 23 december (som jag trodde var Värnlösa barns dag, men det är visst den 28) skicka upp såna där thailändska lyktor som brinner och stiger till väders så vackert. Det hjälper inte specifikt någon, men är en manifestation som säger Vi accepterar inte att barn far illa. Alla de där lyktorna som kommer att tändas, tänk om man kunde sprida budskapet om varför de tänds till alla barn, så att alla barn vet att det finns vuxna som vill dem väl, som vill hjälpa dem istället för skada dem, och som vill lyssna och försvara dem. Jag kanske lägger in för mycket i en thailändsk lykta, men, jag är också upprörd och glad, för olika saker, om vartannat.

Tänk att stjäla en nioåring för sina mörka syften. Dödsstraff skulle få utdelas på plats, med påk.

Men nu ska jag lugna mig.

Inga kommentarer: