Hade ni inte tänkt på det förr eller?

Såg ett vansinnigt program på ettan/tvåan nån gång i veckan och som hette nåt med Gravid i höga klackar. Handlade om en babykonsult för überrika, gravida kvinnor, i New York har jag för mig. En kvinna skulle föda om typ fem dar, hade aldrig ens tagit i en bebis, och skulle anställa (inte ens hade anställt...) en barnflicka/nanny. Så mamman själv skulle såklart aldrig behöva byta några blöjor. -Jaha, ska nannyn bo hos er? -Nej. -?!?!?

Det som jag har behållit i tankarna sen jag såg programmet är följande: Konsulten kallades in för att medla mellan ett par där frun skulle föda om 1-2 veckor. Mamman var katolik och pappan var jude. De hade varit gifta i flera år. Plötsligt kommer de på att de har olika religion och att bägge vill att deras bebis ska fostras i just deras religion (fast ingen av dem var religiös och de hade gift sig borgerligt). Mamman sa, on camera, att hon var van vid att få som hon ville, faktum var att hon hade fått som hon ville i varje situation förr i sitt liv, så detta skulle också lösa sig. "Barnet får helt enkelt mammans religion."

Konsluten började prata med dem och var mest förundrad över hur detta kunde komma upp först nu. Vi har bara inte tänkt på det, var deras djupa svar. (Förresten kom konsulten på att de kunde ha ett katolskt dop för bebin på samma dag som de skulle ha en judisk namnceremoni för flickan, och så blir alla nöjda.)

Att gifta sig utan att ha kommit på tanken att diskutera livsåskådning och framtida barnuppfostran tycker jag inte bara är omoget och ansvarslöst, jag tycker det är ... jag kommer inte ens på ett ord för hur illa det är! Det är som en del som fått barn men inte vill gifta sig, för "så säkra på varandra är vi inte". Ni vill inte gifta er för att det är ett för stort och långsiktigt åtagande, men ett barn kan ni få??? Att få barn utan att se till att man är överens om grunderna för hur man ska låta barnet växa upp, i trygghet, med bägge sina föräldrar, är fel helt enkelt. Förbjudet i boken för människors goda uppförande.

Är det konstigt att Tom Cruise och Katie Holmes ska skilja sig? Även om man inte kan lita på varken rykten eller tidningar i det här fallet, ligger det nog inte långt från sanningen att anta att Katie inte är nöjd med Toms religiösa val (scientologin; go figure) och börjar vilja skydda dottern från dem.

Hade ni inte tänkt på det förr eller?

Inga kommentarer: