Nattsvett

Igår natt sov jag riktigt uselt. Inatt sov jag gott i 6 1/2 timmar, sen fick jag nattsvett. Vaknade strax före 9 av att täcket, underlandet, kudden och jag var blöta. Håret hela vägen ner till fötterna. Så jag gick upp och kissade, vilket ju var ett överoptimistiskt drag eftersom det är min svett som gör att allt i sängen är blött så jag har inte mycket vätska kvar. Gick sen och la mig med två nya sömnpuller i magen, vände täcket uppochner och satte ett extra alarm förutom de två jag redan har på olika devices. Det är supersvårt att vakna när jag vaknat för tidigt och tagit mer sömnpiller. Och idag ska jag till psykologen, så MÅSTE VAKNA. Har bara fyra timmar på mig, så jag måste lägga mig igen nu. En halvtimme räcker inte till att starta om och somna om, men nu är det bråttom. Ska sova utan öronproppar så jag VERKLIGEN hör alla alarm.

Den här veckan har varit päck, verkligen, med några ljusglimgar som håller mig uppe. Men igår pratade jag högt med mig själv och sa Jag mår piss!!! Jag talar inte ofta så invektivt men å andra sidan säger de på QI att man mår bättre om man svär när man har ont.

Jag fick i alla fall min medicin till slut, det tog bara fyra försök och en vecka, och igår hade jag bara en kvar, ska ta två, så då sov jag dåligt för det. Och nu hade jag två i natt men då har jag nattsvettningar och vaknar för tidigt när jag ska hemifrån. Det är verkligen usel tajming. Nattsvett är ok när jag kan sova tills jag vaknar, men inte om jag ska upp en viss tid. Som är flera timmar innan jag normalt vaknar. Jaja. Päck.

Men vi åt grönpepparkyckling härom dagen, från mamma och pappa. Och sen gjorde jag snabbmakaroner och currysås till en grillad kyckling en annan dag. Och sallad med fem ingredienser inkl fetaost och dressing. Mikael häller oftast bara ur sallad ur påsen men det är jag lite för fin för. Så jag har fått riktig mat. Det är alltid nåt.

Nu måste jag prova att somna igen. Täcket känns torrt på den här sidan i alla fall. Och, the irony av att vara stressad när man ska somna för att man måste somna så fort!!!!!!

3 kommentarer:

modren sa...

Är du i klimakteriet, vännen?
modren, men jag kan inte ha så vuxna barn

Anja Olergård sa...

Jag har haft såna här nattsvettningar i typ 10 år. Inte ofta. Väldigt sällan faktiskt, men nog ofta för att jag ska veta hur det beter sig. Jar nyss tagit prov på hormonerna men jag har inte orkat läsa på om vad resultaten betyder. Gynekologen sa att jag skulle ta prover när jag fyllde 50 eller fått symptom på menlpaus. Inga symptom. Men så har jag ingen mens heller, så det är svårt att veta när jag ska börja se symptomen. Och ärligt talat vet jag inte nåt mer om symptomen än värmevallningar och sköra slemhinnor, och nattsvettningarna tror jag inte är värmevallningar. Jag fryser annars dygnet runt sånär som på två timmar från ca 23ff. Då undrar jag om jag har nån skum kortisolnivå eller nåt. Man får bara ta blodprov på morgonen i vården, de som har problem med sköldkörteln rekommenderar att testa saliv fyra ggr per dygn, eftersom mlrgonörovet j princip bara om man har sjukligt lågt, men man kan ha ok på det men lågt vid andra tider på sygnet.Men jag ska ju inte tro att allt är ME. Men jag ska begripa mig på vad hormonerna sa, testosteron, progesteron och östrogen tror jag det var.

Anja Olergård sa...

Jag var två månader från att bli bonusmormor när jag gifte mig. Tala inte med mig om barnbarn, haha, jag går säkert om dig snart. Eller nej, du har ju sex st, jag har tre. Ja, då leder du ju fortfarande.