Rätt å rätt...

Jag fick en jättefin grep, vill jag kalla den, fast grep är nog en stor högaffel man skyfflar dynga med. Så grip är mer rätt, men det låter för vardagligt för denna fina sak. Jag märker nämligen att det som gör mig mest andfådd är att böja mig ner till golvet. Så jag fick en jättefin grep av at:n. Igår kom jag på vad jag skulle prova den på -- Vannas mat. Hon hade nämligen föst ut två bitar torrfoder på golvet. De är som piller i storleken, stora piller, så jag tyckte det var perfekt att prova på dem. Själva tången längst ner har matt gummi på, som ännu lättare tar tag i saker och det gick fantastiskt bra att plocka upp matbitarna. Mikael är ju lite överdrivet renlig och tyckte jag skulle tvätta grejen efteråt. Vanna slickar sig i rumpan och käkar döda djur i skogen och har kiss och bajs på tassarna och ja, är inte direkt sjukhusren. Jag tyckte han överdrev men jag bara gjorde som han sa. Senare på kvällen tappade jag ett sömnpiller på marken och tänkte med en gång, fyyyy vad äckligt att få allt det där på mitt sömnpiller! Skit och as och bakterier. Det är så hemskt irriterande när Mikael har rätt och jag fel. Men detta var definitivt ett sånt fall. Ska tänka på vad jag plockar upp med grepen. Smutsig strumpa följt av piller (dem tappar jag tyvärr ofta) är ju inte superfräscht heller.

Om ni har några frågor kan jag framföra dem till Mikael. Men han har inte svar på allt. Om jag nu dessutom är ironisk och/eller sarkastisk, det får ni räkna ut själva. Men som sagt, övriga frågor kan jag vidarebefordra.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej finaste du! Här är jag igen som älskar din blogg. Vet lite om hundmunnar, så att du kan kontra Michael med lite fakta. Oavsett vad hunden har slickat och ätit på så har hundsaliven ett annat Ph och fler enzymer. Det gör att hundmunnen har mycket färre bakterier än vad människomunnen har. Tassarna däremot kan ju helt klart trampat omkring i massor av äckliga saker. Fast om Michael är rädd för bakterier är det helt klart bättre att han kysser hunden än dig. Ha,ha hoppas du förstår att detta var skrivet med humor och inte som någon pekpinne. Kramis från Lena

Anja Olergård sa...

Enzymer och pH är precis såna argument som min man förstår. Och jag måste lägga till att jag inte är säker på vad det var som han sa om hunden respektive vad jag tänkte. Och det är underligt, för man tänker sig en hunds mun som oren, som de slickar överallt. Jag bedömer dem nog efter människor. Och det är ju väldigt fel! Så tack för utbildningen! Jag gillar att lära mig nya saker. Och tack så mycket för att du uppskattar min blogg. Det betyder mycket att du säger det!

AL sa...

1.det Lena sa
2.det hjälpmedlet var kul när jag var barn och min sjuka förälder hade den, man kan leka kul lekar med en sån!
3.bra att du får hjälpmedel/accepterar att det är dags att använda hjälpmedel. Heja heja!
4.eventuella hygienbaksidor torde uppvägas att hälsovinsterna i detta fall !!??

Anja Olergård sa...

Jag känner väldigt starkt att jag vill leka med grepen, men mikael vill inte att jag håller för näsan på honom med den eller nånting. Jag behöver komma på fler lekar!

Anja Olergård sa...

Jag känner väldigt starkt att jag vill leka med grepen, men mikael vill inte att jag håller för näsan på honom med den eller nånting. Jag behöver komma på fler lekar!

AL sa...

Jag tænkte føreslå att du kunde ge dig sjælv tå-massage med grepen men kom på att dylika anstrængningar nog motverkar hela syftet med grepen - att minimera antal nødvændiga rørelser under dagens lopp.

AL sa...

Grepe ær gaffel och grip ær væl en fågel. Gripare eller greppare blir mer riktigt, och jag tror griptång ær korrekt benæmning, men otympligt att sæga. Gripis? Greppis?

Så kan ni skoja lite med varandra hemma också, om behovet av en "Greppis åt en Schlæppis" och sånt.

Anja Olergård sa...

Tack för förslagen, men grepen hälsar att han heter grep. Han har valt det själv.