Nu är jag säker

Ifall jag var förkyld nyss så är jag redan frisk. Internet återhämtad, men inte sjuk längre. Så fort har en förkylning inte gått över sen innan jag blev sjuk.

Dessutom har jag inte blivit smittad av förkylning eller influensa på elva år, så att det skulle ändra sig nu är otroligt.

Dessutom har jag provat ldn, som ska hjälpa immunförsvaret, i 18 månader, plus provat igen i tvåveckorsperioder kanske fyra gånger efter det, och har inte fått någon effekt. Så det talar ännu mindre för att immunförsvaret skulle ha ändrats av sig själv precis nu.

Fast det är ju ändå rätt underligt att kroppen kan frambringa hosta, snuva, heshet, muskelvärk, huvudvärk mm som vid en influensa, och så är "felet" inte smitta utan att man suttit upp på en stol och ätit middag fyra gånger på en vecka, och det är att övertrassera energikontot. Otroligt.

Men jag är så glad att jag kunde vara med i alla fall.

Precis som med italienresan, som bitvis var fruktansvärd och påfrestande, men efteråt underbar. Nu njuter jag av maten, bilutflykten med gelato på torget i Tropea, att stå bredvid Mikael framför utsikten och vara romantisk, och att flyta i en ljummen pool. Och att sitta på terrassen och äta "frukost" och att det var lagom varmt, inga getingar, och ett helt medelhav en blick bort. Nu verkar det frestande igen. Men riktigt så glömsk är jag tyvärr inte. Har inte råd att vara naiv, men att minnas kostar inget.

1 kommentar:

modren sa...

Vilka minnen, baby! Fast vår utsikt från vårt rum var ännu mer storlagen. Palmerna, citronerna, det blåa havet, vespaturen med M, den ljumma luften, poolen, den mycket italienska maten... You name it. Det kan vi leva i åratal på.
modren