Idéer

Igår fick jag massa grymma idéer om handgjorda altrade vintage halsband. Idag fick jag en grym skrividé.

Jag kan inte påstå att jag är ledsen för att jag får goda idéer som jag inte orkar genomföra, men det är ändå som en liten sorg varje gång. Idag var jag ute en liten liten stund och fick feber efteråt. Har tillbringat kanske en timme i upprätt ställning på hela dagen, inklusive fem minuter i bil, tandborstning och ta fram knäckemackor till "middag". Men så tänker jag på vad hon psykmänniskan på vårdcentralen sa förra året (?) när jag gick på KBT -- alla människor har ont om tid, ingen kan allt de vill. Jag vet att det är så. Men det är ändå lite trist när ens största bedrift på dagen är att ta på sig läppglans.

Och jag borde inte tänka så. Till exempel skulle man kunna tänka sig, helt teoretiskt, att min man kanske hade tandvärk och att vi har pratat hela kvällen för att han inte skulle känna att det gör ont. Jag skriver ju, som ni vet, inte längre om andra människors liv på min blogg. Men om jag skriver om mitt eget liv så innebär det, rent teoretiskt, att jag har gjort storverk hela kvällen. Det ska man inte förakta.

Och så har jag ju bloggat detta. Just nu känns det som en bedrift!

Som avslutning vill jag peppa er att tänka på något ni gjort idag och använda ordet bedrift i ert eget sinne. Jag tror vi utför bedrifter på löpande band, men inte tänker på dem som sådana.

Inga kommentarer: