Silverputs?

Jag har en flaska sånt där rosa silverputs, men det är inte allt det funkar på. Är metalldelarna för små är det både svårt att komma åt och göra rent och sen svårt att få bort.

Hittade det här tipset:

Ta en aluminiumfolie och lägg i botten på en bunke, helst med så flat botten som möjligt. Stoppa i ett par matskedar vanligt bordssalt och hett vatten. När du lägger i silvret och det nuddar aluminiumfolien försvinner smutsen omedelbart utan att behöva gnugga eller borsta.


Jag vet att Inger gjorde så för att göra rent farmors smycken som några av barnbarnsflickorna fick ärva. Det verkade lite som magi.


Har också hört att man ska hälla "hushållssoda" i (vad är det?) samt kokande vatten. På Flashback har de minsann åsikter:



Nej, du ska ha ett plastkärl och hälla i kokande vatten. (icke ledande)Sedan är en bas bättre än koksalt. Maskindiskmedel är väldigt basiskt och löser dessutom hudrester och fett mycket bra. Men koksalt fungerar det med, fast det tar något längre tid.

ta aluminumfolije ...
koka vatten .... lägga aluminiumfilijet(alltså du skall lägga det på botten å runt kanterna på skålen) i en burk sedan tar du det kokande vattnet å häller i detta i aluminiumfoliet/skålen å häller i bikarbonat... sedan tar du ditt silver smycke å låter ligga i någon minut eller 2 sedan glänser det!!
 


Kaustiksoda fungerar även skitbra, om man tar lite av det. Ca 1krm till 1liter vatten.

Inga kommentarer: