I vaket tillstånd

Jag drömmer i vaket tillstånd också. I lördags var det seriösa inredningsdrömmar. Efter tempelsessionen vi gick på tillsammans, åkte vi till Bauhaus för att köpa skruvar till matstolarna. Det räcker att man vickar lite på rumpan så börjar de för korta skruvarna lossna. Jag passade på att gå åt höger istället, där det finns lampor,(sicka kristallkronor!), tapeter (vill tapetsera om i hela lägenheten!!!) och takrosetter. Suck, det var mycket vackert!

Vi köpte bara två blommor till sovrumsfönstret (vi har haft gröna fejkbollardär bara hittills)och sagda skruvar för det facila priset av 8 kr.

Sen skulle Mikael köpöa trådlösa möss till en kund, så vi åkte till Länna. M släppte av mig vid Hemtex medan han fortsatte till nån manlig affär. Och ojdå,vad det var mycket man är tvungen att köpa egentligen på Hemtex. Übervackra påslakanset med kuddar och plädar, handdukar och små korgar i vackra färger (men man är ju lite låst om man har knallblått kakel på ena väggen...). Ett duschdraperi i grått med ornamentmönster som jag på allvar sörjde att vi inte kan ha.

Sen kom jag till de seriösare jaktmarkerna. Gardiner och soffkuddar. Hellow! Hittade en rund kudde med en megastor tygros på (finns inte på hemsidan), i cerise, lime eller ljusturkos. Frågan är om man ska ha cerise och lime i vardagsrummet, ihop med det beiga, eller om man ska köra det lite lugnare lime och blå. Och varför har ingen köpt vår soffa, så vi kan köpa en beige??? Det fanns några helt fantastiska gardiner i cerise och lime, och blågröna har de massor på Laura Ashley.

Ojojoj, säger jag i alla fall. Drömmar i vaket tillstånd. Problemet med att gå till affärer där det finns vackra tapeter, tyger och kuddar är att plötsligt duger inte det man har längre. Man måste byta, hänga med i svängarna, förnya sig. Måste!

Fast vad jag måste nu är lugna mig.

Inga kommentarer: