Jul!!


Jag ser tjock och konstig ut, men huvudsaken är att bara de som vill synas på foto syns... Grrrr! Mamma irrar också nånstans i omnejden, men vi vet hur hon ser ut ändå :)

Bordet ser inte så dignande ut nu som det gjorde där i Sälen. Tydligen lägger kameran till kilon på människors lekamen men drar ifrån den bordsliga fyllnaden... Det var i alla fall jättejättegott! Och så underbart att vara någon annanstans och se vitgnistrande snö på granarna utanför fönstret!

Och i år skapade vi, med viss tveksamhet om det verkligen blir en tradition, en fin Karl-Bertil Jonsson-stund med tillbörliga kommunistiska känslor. Och glatt citerande från alla håll och kanter. Här har man gått hela sitt liv och hört Jonathan B ropa "Jag har närt en komnmunist vid min barm", men knappt sett originalet mer än en gång för 25 år sen.

Men det är tydligen inte bara jag som har blandade känslor inför detta TV-spektakel:

Kommentarer, från nån filmsajt:

Helt okej, men om jag någonsin hör frasen "Karl Bertils ömma moder" igen, så blir jag knäpp.

Går före kalle anka!

Klassisk svensk propaganda av Sveriges genom tiderna största kommunister (Hasse&)Tage. Brukar gå i bakgrunden på julaftonen och den gör sig bara på denna dag. Innehållet är väl egentligen inget att hänga i julgranen men det har ju ofrivilligt blivit en tradition och därför kanske oförtjänt höga betyg.

Sådär. Ingen höjdare.

Sänkte den till 2 efter att ha sett den i år. Anledningen: Filmens budskap må vara att det är bra att stjäla från de rika och ge till de fattiga, men det är inte de fattiga själva som får ta saken i egna händer, utan demåste alltid vänta på att välgöraren från överklassen ska förbarma sig över dem. Det känns också lite förmätet att tro att en uteliggare blir glad av att få en kristallkrona (om inte för att sälja då). Lite som att skänksa vinterkläder till tsunamioffren...

Inga kommentarer: