Fynd

Minns så väl hur jag och mormor gick och tittade i tygaffärer i Göteborg efter fynd som kunde bli avslutningsklänning osv. Min mintgröna trevolangerskjol i sexan var en favorit som jag inte kan glömma. Och hon var alltid så noga med att fynda. Hon kunde köpa en stuv för 10:- och sy sig en kjol. Hon kombinerade alltid mode med prismedvetenhet och det har jag kvar. När jag har köpt nåt och visar upp det för Mikael visar jag inte bara plagget utan också vad det kostade. Till mormors ära. Här är hon i sin ungdoms glans dagar.



Nu köper jag ju inte saker i affärer utan på nätet. Och det mesta jag köper är begagnat, eller kanske oanvänt men köpt av privatperson. Det gillar jag också.

Mina senaste fynd är faktiskt på skofronten. Har inte köpt sko i affär på ca 10 år men det här är vad jag fyndat mer eller mindre nyligen. Har blivit kallad Imelda men numera är jag ganska modest.

Sköna gympaskor i min favoritfärg, 200:-

Handgjorda skor från Portugal med skinn inne och ute. Sitter som en handske på foten. Liten för stor rosett för min smak men det är bra att gå utanför sina bekväma ramar ibland. En hundring gick de på.


Sen ett par skor, också skinn även på insidan och som nog är tre år vid det här laget. Så sköna så det liknar ingenting. Minns inte vad de kostade, en hundring eller två, och skinnet är fint som snus!


Har faktiskt likadana eccostövletter som min syster. Men jag köpte mina för ca 300:- på tradera. Kommer inte ihåg om de var oanvända eller minimalt använda. Tänker att det inte är läskigt att ha min systers skor på mig och främlingars fötter behöver inte skrämmas. De flesta människor är ju faktiskt rätt fräsha. Och det är helt klart värt en tusenlapp att nån har haft skorna på sig ett par gånger men inte trivts med storleken eller dyligt. Men dessa har jag haft i två säsonger så slitet är mitt. Ser att de skulle behöva en omgång skokräm. Det har jag inte tänkt på på många år. Jag vet inte ens om vi har nån skokräm och var den i så fall är. 

Men detta var lite av min hobby. Måste väl kalla det så, att shoppa och fynda.

9 kommentarer:

modren sa...

Härligt att shoppa och fynda. Det har nog vi alla släktens kvinns ärvt av mamma/mormor Margit. Vad vacker hon var! Varför ärvde vi inte hennes blonda skönhet?
modren

Monnah sa...

Fynd är även ärftligt i vår familj. Kul att äta lyxmiddag och räkna ut vad det kostat/hur mycket det skulle kosta på restaurang. Idag har jag varit på Pingstkyrkans second hand och handlat för 258 kronor. Bara en av kristallvaserna kostade nog betydligt mer då den köptes ny. Jag känner mig mycket nöjd.

På: Vad söt din mormor var!

modren sa...

Har du lagt ner bloggen helt? Orkar du inte skriva? Räcker det med att vädra tankarna med M som ju är hemma på heltid just nu? Känns så hoppfullt att det äntligen går åt rätt håll med hans hälsa, efter sju sorger och åtta bedrövelser. Ta det lugnt nu båda två och vila er över jul.
modren

Anja Olergård sa...

Ja, jag har typ lagt ner bloggen. Orkar inte just nu. Men jag mår bra av att vädra saker skriftligt så bloggen är nog snarare i idé än död.

Anja Olergård sa...

Är glad för både Monnah och mamma att vi har blivit fostrade i att tänka efter. Och att glädjas åt fynd är en hög och sann glädje!

modren sa...

Vi känner ju folk på nära håll som gläds åt dyra saker, som njuter av att veta att det man har är dyrt. Jag retar mig verkligen på att köpa onödigt dyrt och älskar att komma undan billigt. Ibland är det störande, som när man köpt något som sen kommer på rea. :-(
modren, storfyndare

modren sa...

Nu försvann min senaste kommentar igen.
modren

modren sa...

Apropå sy, så läste jag idag en härlig artikel i Hemmets journal om en människa som började köpa gamla lakan på second hand (tror hon köpte gardiner också, Sound of Music-varning), för ett par tior högst, och sydde enkla kläder till sig själv och lilla dottern. Väldigt inspirerande! Jag får lust att sy men vet att jag inte kan. Ett enda plagg och min rygg skulle risa ihop. Livslång erfarenhet.
Men som du brukar skriva: drömma kan man.
modren

Anja Olergård sa...

Skulle vilja ha symaskinen framme för då kan det hända att man klarade att sy en söm ibland. Å vad kul.