Bästa semestern

Jag kommer ihåg när min familj kom och hälsade på när jag hade bott i Schweiz och vi åkte till Italien tillsammans. Jag minns att vi var på stranden och i staden ihop och att jag översatte åt en familj som inte kunde prata med receptionen. Och sen minns jag hur alla var i samma rum och läste varsin bok. När vi var klara bytte vi och så fick man läsa fem böcker på fem dagar. (Johan bodde i England och var inte med.) Jag minns att nån hade en Mrs Pollifax-bok med sig.

En annan gång när Ellen och jag var två veckor på Gran Canaria hade vi med oss en fantastisk hög med böcker av Alistair MacLean (uttalas MacLäjn, inte MacLin, se även hur Reagan uttalar sitt namn) och vi läste en per dag. Nu är det ju böcker, inte litteratur, men i avkopplingssyfte är jag inte kräsen.

Böcker är absolut den bästa semestern. Man hinner självklart göra annat också, som vara på stranden, turista, äta gott. Men det finns inte mycket som är så avkopplande och påfyllande för mig som att läsa böcker.



4 kommentarer:

Monica sa...

Den där semestern låter helt perfekt. Ah!

modren sa...

Å, jag minns också bokfrossarsemestern! Den kära Mrs Pollifax! Och nån hade en Lilla huset på prärien med sig, och där läste vi högt om all äppelpaj de käkade. Just på den semestern var det lite tunt med matställen.
Och åren då vi kuskade Sverige runt med husvagn fick var och en ett överfack att fylla med böcker. Fast det var ont om plats för sex personer, fick alltid böckerna plats!
Det var tider.
Hur vädret var minns jag inte.
modren

Humlan sa...

Håller med Monnah, låter som perfekt semester! Jag skulle slänga in en liten cykeltur också förstås, men annars är jag helt med!😘 När åker vi? Och vilka böcker ska man ta med? Ha fått införa bokköpsstopp på mig själv😂. Jag orkar inte läsa så mycket men köper ändå nya böcker som om jag vore frisk, så bokhögarna bara växer!!

Humlan 🐝

Anonym sa...

Jag håller med - läser alltid böcker på semestern oavsett om jag är hemma eller åker iväg någonstans. Men gör helst inte den där skillnaden på "böcker" och "litteratur". Jag läser och sugs in i den värld och den handling som författaren skapat oavsett om författaren i fråga heter Dan Brown, Ernest Hemingway eller JRR Tolkien (alla tre finns i min bokhylla). Det är en fantastisk gåva att ha både fantasin och den språkliga förmågan att göra det där som skönlitterära författare gör - hitta på en historia och beskriva den så bra att tusentals, kanske miljontals, läsare fastnar, fascineras och läser historien till slutet.
/Sofie