Upp å ner och uuuuuupp!!!

Okej, jag hade 163 i puls nyss. Då hade jag dels tappat ett piller på marken och böjt mig ner efter det samt böjt mig lite mer för att hämta pasta ur skåpet.

Och över 160 ska man inte ha.

Men så ska jag ta dagens piller och då har jag glömt gårdagens! Dvs inte tagit betablockerare sen i söndags. Det förklarar saken! Det förklarar också varför jag hade tryck över bröstet i några timmar igår kväll, jag trodde det var övermedicinering med sköldkörtelmedicinen (men jag är ju inte övermedicinerad) och det stämde inte. Men nu fattar jag!

Det förklarar säkert huvudvärken också, mitt blodtryck var på 130/103 och migeänneurologen säger att det ät för lite förhöjt för att få huvudvärk av, men jag är av en annan åsikt. Han tror ju inte på ME heller. Och jag såg faktist att pulsen var på nåt på 170 förut men jag vågade inte riktigt notera det mentalt. Men det är klart att jag får huvudvärk av det!

Så trots att jag mår riktigt uselt, darrar och skakar i hela kroppen och att jag har tagit en Treo (jag ska ju egentligen inte ta smärtstillande för att jag tar så mycket att jag får huvudvärk av det, men jag har inte tagit något på hela mars och nästan inte hela februari heller, så jag får lov idag. Men nu måste jag äta på stört annars tål magen inte Treon.

Men så glad man blir när man får förklaring på måendet. Då vet man att det blir bättre imorgon! Eller om några timmar när betablockerarna satt in. Förra gången tog det ungefär 4 timmar tills pulsen var normal. "Min normal" som är hög, men ändå.

Jag kvittrar som en liten fågel. Har 138 fast jag suttit ner i tio minuter men jag har en förklaring!!!!!!!!!

Så skönt att man kan må bra fast man mår skit!!! Vem som vill kan få en styrkekram. Idag tål jag allt igen!

7 kommentarer:

modren sa...

Jag fastnade för nåt som den där ME-Niklas - som ju inte är så sjuk som du - sa i tv4:s morgonprogram, om att liksom det mesta i kroppen är fel så är också de hormoner som styr vårt mående helt utslagna. Så att du som föddes bubblande glad inte kan vara bubblande glad alltid numera är en följd av sjukdomen, det är inte "ditt ansvar". Go with the flow som jag brukar säga. Men man måste ju samtidigt gå att leva med.
Och tänk ändå att Niklas tar Mirtazapin och ändå är smal som ett streck! Hur går det till?
modren

Anja Olergård sa...

Ja, det är väldigt tydligt för mig att jag behöver ett visst mått av energi för att vara på gott humör. Jag behöver energi för att våga, för att hålla tillbaka oro, massa saker som jag förut tog för givet att jag hade vad som krävs för att styra mitt humör. Som väl är är jag sällan arg längre, på Mikael i a f, även om jag kan vara galen på vården. Att jag gråter ofta får jag också bara ta för vad det är, energibrist.

Gjorde ett utmattningssyndromtest. Max 54p, har man över 18 är man i riskzonen för utmattning. För ett år sen hade jag 48, nu 52. Är det konstigt att jag inte "klarar" min situation? Nej. Det är ju som att kräva att ett barn som är övertrött inte ska gråta och vara olyckligt och besvärligt.

Det känns bättre när jag inte kräver så mycket av mig själv. Jag skulle inte kräva det av barnet.

modren sa...

Du får lov att vara lessen och kinkig.
Men försök göra saker som ger dig glädje! Varje dag! Jag älskar att titta på alla söta bebisvideor på FB, det finns nästan inget som gör mig gladare än bebisar. Roliga djurvideor är också gångbara.
Och då och då en rolig historia, gärna göteborgshumor.
modren

modren sa...

Nu tog jag ett utmattningstest. Jag hade 42 av 54. Över 19 är dåligt. Men före Covid hade jag haft en lägre siffra helt klart. Nu tål jag inte mycket, vill helst bara ligga i min säng och inte bli störd av någon eller något. Tänker varje dag att jag borde gå ut en liten sväng, men det blir bara till en tanke.
Vi har talat om att göra i ordning vår uteplats lite fint med nya möbler, blommor och ordning och reda. Då kan vi i alla fall sitta ute och njuta av frisk luft och kanske t o m äta ute. Om vi orkar bära ut tallrikarna.
Nåt för er att tänka på? Jag tror att uteluft gör underverk. Inte för att bli friskare men för att må bättre. De senaste dagarna har det varit rena sommaren på altanen. Men inte FÖR varmt, som på sommaren.
modren

Anja Olergård sa...

Neeej, det är ju en usel siffra! Förstår då att det är rätt illa.

Jag har tänkt hela vintern på att inreda lite på balkongen, min kompis Mireille inspirerar med sin fantastiska balkong, botoxsköterskan säger alltid att jag ska få luft och det har hon rätt i, och när vi nu har både uteplats och balkong ska man ju verkligen utnyttja dem. Men jag kan inte komma på vad jag ska ligga på. En baden är för jobbig att ta sig i och ur, och såna där mer liggande solsängar är för låga. Jag vet inte om en hammock är för låg, men den vore ju suverän att ligga i. Att det gungar gör ju att trycket inte hamnar på samma ställe hela tiden. Är iofs fortfarande inne på att försöka få fram sommartäcket innan hemtjänsten ska byta. Så jag är ju alltid efter med allting. Men du har rätt, det är nu det är lagom varmt.

Humlan sa...

Oj!! Så himla skönt att du upptäckte det! Läskigt när pulsen far upp så där mycket!

Förslag på 'Note to self' :kolla om jag tagit medicinen när pulsen är extra hög😘

Kram Humlan 🐝🌴

Anja Olergård sa...

Ja, jag borde verkligen få in i huvudet att när pulsen är så så har det "hänt" nåt. Kram och tack för tipset!