Hihi, mera incurvata

1. What is your current obsession?
Det var svårt. Lasagne, säger jag nog.

2. What do you hate the most that everyone else seems to love?
Twilight. Inte för att ALLA älskar den, men. Eller Michelle Obama.

3. What are you wearing today?
Mörkblåa ankeljeans, mina chelseaboots med broguemönster som jag tror jag måste sälja, för de är lite för smala och lite för långa. Meeeeeen så fina. Fastnade visst. Lilaaktig kortärmad blus med lite krås fram, cyanoid eller vad färgen nu heter kofta med stor sidenblomma på. Stelt silverhalsband, pilgrimsarmband med matchande dinglande örhängen. smink. fönat håret. kors i taket. Jag vet, vi var lite bortbjudna. Och så har jag lite mascara också, sa jag det. Det är extremt ovanligt nuförtiden. Och så matchade jag med min uebercoola scarf från desigual. Den passar till precis alla mina favoritfärger.

4. What's for dinner?
Oj, fick trerätters. Först kycklingquesadillas med poca di gallo, sen äkta mexikanska tacos med långkokt kött i cola och root beer med fruktsalsa, koriander, lime och sån där stor vit lök. och så äkta flan med apelsin och kanel. Svengott!!!!!!

5. What would you eat for your last meal?
Italiensk buffe. And trust me, I would eat the whole buffe all. by. myself. Och en medium oxfile med läckra tillbehör. Sen en söt färskpressad apelsinjuice med lite färsk ananas och några jordgubbar bredvid. Kansle lite flädercider för att rensa gommen. Citronpaj. Morotskaka. Ett kycklinglår förresten. Kletig chokladig kaka med hallon och grädde, en apelsin, krämig glass på äkta råvaror, brulepudding, cheesecake. Sen behöver de varken ge mig gift eller elstol, magen har nog exploderat. Och just det, hembakade frallor, kanelbullar, varm oboy, kall röd mjölk.

6. What is the last thing you bought?
Två nagellack. De är ännu finare nu när jag tittar på dem hemma, men jag behövde ju egentligen inte några fler...

7. What are you listening to right now?
Tro det eller ej, men en ljuv kör av fågelkvitter blandat med ganska tystlåtna snarkningar.

8. What do you think of the person that tagged you?
Haha, jag hittade den här själv. Var det nån som trodde nåt annat?

9. If you could have a house--fully paid for and totally furnished--anywhere in the world, where would it be?!
HJÄLP vad svårt. Cinque terre eller Sicilien, tror jag. Och inte som permanentbostad. För jag tror vi ska bo här. Sekelskifteslägenhet med lister och jungfrukammare i all ära. Det här är lugnare och det behöver jag.

10. If you could go anywhere in the world for the next hour, where would it be?
Sicilien. Om det var dags för middag. Eller Västindien, om jag kunde ligga i havet och titta på solnedgången.

11. What is one of your hobbies?
Böcker. Har inte så många hobbies nu. Hobbies är överkurs och jag simmar med badring fortfarande. Med hälsan å så.

12. What is ONE of your favorite quotes?
Vanity never faileth.

13. What is your favorite color?
Den jag hade på koftan idag som jag inte riktigt kommer ihåg vad den heter. mörk, lite dov lilacerise.

14. What is your favorite piece of clothing in your wardrobe?
Måste svara tre: reajeansen för en hundring som sitter snyggt över låren, är nog långa (brukar behöva närmare 36 tum på längden) och som har en hög midja som dessutom är lösare än passformen på låren, dvs de är supersköna att ligga i, vilket jag gör mest hela dagarna. Hundra spänn heaven. Sen är det oavgjort mellan två klänningar, en blålila sidenklänning med knytband under empireskärningen och fina detaljer som jag köpte ny från Monsoon på eBay för tolv pund tror jag. Den hade jag på Thomas och Pernilles bröllopsmottagning i Stockholm. Jag hade den också på en intim och underbar familjesammankomst med eviga förtecken nästgårds dagen innan Rob dog. Och så vintage-klänningen jag hade på hans begravning, som är strikt och lekfull på samma gång, svart med vita mindre prickar i klungor, v-ringad med kort knytband. Och så sätter jag blommor på, nu senast en svart och en fuchsia med snöstjärnebrosch, och så den jag har fått av Ellen. Klänningen är lite prasslig liksom, och tajt och figurformad, och jag ser mer ut som om det är meningen att man ska se ut så i den, inte som att jag bär på 30 kg extra. Min brudklänning var INTE mitt favoritplagg för det var inget kul att vara tjock på sitt bröllop, så den var inte svår att sälja efteråt, särskilt inte för samma pris som jag köpte den för. Hade vi gift oss ett par år tidigare hade jag sett rätt perfekt ut i figuren, om jag får säga det själv. Usch vad jag saknar smala mig.

15. What is your dream job?
Frisk. Författare, universitetslärare i engelsk litteratur, parterapeut, sångerska, resebloggare.

16. Describe your personal style.
Gorgeous. Klassisk men med liv och personlighet. En hint av mode, men inget slaveri eller kissieaphärmning. Mary av Danmark är rätt nära, särskilt om man blandar in lite Maxima av Holland i små lagoma doser.

17. What is your favorite tree?
Syren, bokskog.

18. What are you going to do after this?
Somna.

19. What is your favorite fruit?
Ananas, färsk. jordgubbar.Tål inget av det...

20. What inspires you?
Inte så lätt. Andra människor som gör gott, saker jag tänker på på ett annorlunda sätt.

21. Who was the last person that you kissed?
Mikael. Pussar faktiskt nästan aldrig någon annan. Har inga barnliknande typer som låter mig pussa dem, heller. Men stackars Linas bebis, den kommer inte kunna värja sig. Inte för att jag tror att det är särskilt troligt att jag orkar åka till Oslo om jag får feber när jag åker till Ica.. Aaaaargh!

22. What are you currently reading?
Redan före jul var jag på sidan 38 i Svart sorti av Giles Blunt. Men jag orkar aldrig läsa, och trots att den här verkar fascinerande och jag har börjat om två gånger för jag glömmer vad den handlar om, och därför har jag alltså bara hamnat på sid 38. Och jag har i princip glömt dem också. Böcker läses bäst på semester. Ingen chans att glömma, för man måste inte göra nånting annat aaaaalls!!

23. Go to your bookshelf, take down the first book that you see with a red binding, turn to page 26 and type out the first line.
"Bättre att lösa problemet först och berätta sen." Det låg faktiskt en rödryggad bok i min läshög vid sängen: Jonas Jansons Hundraåringen som...

24. What delighted you the most today?
Ordning och reda och inga prylar framme hemma hos x. Min själ suktar efter ett likande tillstånd.

25. By what criteria do you judge a person?
By the criteria they choose their husband or wife, kanske. Fast jag borde inte döma nån för nåt. Men det stör mig när snälla smarta killar väljer dumma, själviska tjejer bara för att de är snygga.

26. If you bought a wiener dog today, what would you name it?
Aha, de menar en actual hund. Darcy passar inte på en korv. Inte heller Shakespeare. Jo, jag har det. Paris efter Paris Hilton. Serves her right. Bli en wienerkorvshund.

27. What are you afraid of?
Nåt med livet och döden och att bli ensam i det ena eller andra, eller så. Å getingar. Väldigt.

Inga kommentarer: