Sandy

Men en bror (och fru och brorsbarnstvillingar) i stormens "öga" så var jag ömsom orolig, ömsom sur för att media alltid överdriver. Nu blev det just för Johan inte så farligt. Dels var de inte precis i mitten, även om jag har sett hemska bilder från New Jersey och New York, utan precis på gränsen till området där man var tvungen att evakuera, så de valde att stanna hemma. De bor visst nån halvtrappa upp så han sa att de skulle klara om det kom 11 feet vatten. Strömmen har däremot gått. Och regnet och vinden rasade mest i natt och nu är det värsta tydligen över. Man kan ju tycka att det inte var så märkvärdigt att man skulle skrämma upp folk för det.

Men å andra sidan har minst 33 människor dött, enligt SvD. Var det a) idioter som bara skulle ner till stranden och titta lite, eller b) idioter som lät bli att evakuera när de blev tillsagda, eller c) faktiskt folk som hade följt beredskapsplanerna men dog ändå?

Och på Hurricane Sandy-sidan på facebook har det visats förfärliga bilder (de värsta från hela stormen såklart, för att göra det intressant), så nog har det varit en storm alla gånger.

Hoboken, New Jersey

New York City
Jag är glad att min familj mår bra. Jag har inte hört om min svägerskas familj, men de bor lite längre från kusten. Men alla jag inte känner, de kan ju också drabbas och det är lika hemskt vem det än är, egentligen.

Jag är glad att vi har så lagom väder här jämt. Även om min syrras dyn-box hade landat i poolen en natt, och mina föräldrars trädgårdsbord hade landat uppåner i grannens trädgård i morse. Vi har det till och med varmt inomhus! Jag har fortfarande inte riktigt börjat ha strumpor inomhus sen i somras, och dessutom har vi inte bytt från sommartäcken och har ändå bara elementet på lågt. Det är ett riktigt lyxliv vi lever!

Inga kommentarer: