25 oktober

A simple pleasure

Skogaholmslimpa med hushållsost och gurka och med varm o'boy. Straight to heaven.

Åt det ikväll och jag blev enormt lycklig. Det är rätt orättvist för mamma bakade ofta bröd när vi var barn så jag tyckte köpebröd var lyxigare. Limpmacka är bara bäst.

Men jag har också vuxit upp smakmässigt och tycker mammas frallor med stuns i är världens godaste. Dem har jag bara Bregott på. Att förstöra smaken med korv är helgerån. Jag kan tänka mig att ha mild ost på om man äter det till soppa. 

Om ni undrar vilka ostar som är nog milda så har Mikael lärt sig det. Hushållsost, Gouda och Edamer. Ibland köper han Herrgård och det går väl an i undantagsfall men mackorna blir inte rätt. Rob har också lärt mig att Gouda uttalas schaoda. 

Och barndomen smakar Skogaholm med hushållsost. Helst gurka på men paprika går också bra. Röd paprika har massvis med c-vitamin. C-vitamin hjälper upptaget av järn så jag försöker fläska på med paprika. Tror gurka innehåller mest vatten, men det är gurka som är det riktiga.

Det här är inte min bild, men gurkan saknas. Och de har haft sjösjuka när de la på ostskivorna. Men annars så är ju nedanstående fralla mer estetiskt tilltalande. 

Haha, tänk er en fransman med gurka på sin baguette med Brie. 

Det får bli dagens skratt.

Inga kommentarer: