18 oktober

One thing to do today

Jag ska göra kalender, och har gjort i flera dagar nu, där rabatten går ut på söndag. Gör varje år en egen kalender med mina foton/bilder, med allas födelsedagar iskrivna och som jag har på väggen och kan se översiktligt lättare än på telefonen.

När min bror hade cancer bestämde jag mig för att aldrig ha foton på kalendern, foton av barnbarn och syskonbarn osv. Jag skulle inte kunna se hans barn på foto om han precis hade dött. Nu var det inte en dödlig cancer men jag har aldrig gått tillbaka till foton av människor. För känsligt. Så jag har konst, blommor, resmål, bilder från Göteborg, jul och påsk osv. Sånt som gör mig glad att se. I juli nästa år blir det en närbild på en hembakad fralla. Det är alltid jätteroligt att göra dem. Det finns ju ingen brist på inspirerande bilder i världen precis. De där kalendrarna är alla mina favoritsaker. Varenda år blir den med ännu fler saker jag gillar. Ett requiem i bilder. Nä, den tog snett. 

Och så ska jag till vc och ta prover, fast en sköterska från hemsjukvården var här i dag. Men på en timme fick han bara två rör och några spridda droppar. Jag ser ut som att jag har spetälska eller nåt. Sex blåmärken. Det kom bara blod ur två egentligen men det hindrar aldrig att det blir fula blåmärken efteråt. Han sa samma som andra sagt: Jag ser dem ju (ådrorna) men ändå kommer inget. Jag kan meddela att första sticket var nära armvecket och där kom det blod. Fast efter två rör slutade det rinna. Det gjorde inte så ont. Men när de börjar pröva på andra ställen så är det inte alltid så skönt. Han var så söt och frågade ofta Gör det ont? Ibland gjorde det inte alls ont när han frågade, ibland grimaserade jag. Vid nåt tillfälle kom han åt en nerv tror jag för då flög jag upp en decimeter i stolen. När de sticker nästan på knogen och rotar omkring inuti efter var blodådern är, det är inte trevligt kan jag säga. Och så har det gått nästan en timme av likadant grävande. Man tror ju att det ska ta fem minuter. Men nejdå. Och givetvis fick jag lite inflammation i ryggen för att jag suttit snett. Denna kropp. Sån drama queen. Don efter person kanske.

Men vi har sextonårig förlovningsdag imorgon! Jag har önskat mig flädercider och så ska vi nog köpa hem mat. 

Inga kommentarer: