16 oktober

The last library you visited

Å, vilken underbar fråga! Bibliotek är magiska  platser, som garderoben i Narnia!

Senaste biblioteksbesöket var på en sommarsemester vi hade för nåt år sen eller två. Minns inte ens vad orten hette, nån timme nordvästerut i alla fall. Jag hade sett i förväg att biblioteket skulle ha utförsäljning när vi var där och det var sååååå roligt att kunna pricka in det!

Före det var det såklart här i Vh. Men jag kan ju inte läsa längre, men minns med enorm kärlek känslan när man kommer hem med sex, sju böcker och har allt det underbara framför sig. Ställer upp dem på nattduksbordet. Ljuvligt! 

Och lukten! Biblioteksböcker alltså. Inte gammalt damm men nåt liknande.

Funderade också på om man kunde ha bröllopsmiddag i ett bibliotek. 

Före det var det på universitetsbiblioteket på Humanisten i Göteborg. Där hade jag kunnat tillbringa halva mitt liv. 

Jag funderar ibland på att låna barnböcker som Ture Sventon eller Agaton Sax. Dels att jag redan kan karaktärerna men också att de är lättlästa. Men det blir liksom aldrig av.

Mikael läser förresten tre noveller på lätt franska (C) av Emile Zola. Bara på ett bibliotek kan man få tag på sånt. 

Sen har jag för första gången på tjugo år börjat lyssna på Pride and Prejudice, för att lugna mig när jag ska somna. I vanliga fall vill jag så gärna höra allt och inte missa nåt men just den gör ju inget om jag missar nåt, jag vet hur det går.

Såg en challenge häromdagen på en Austen sida på fb, att säga två ord som skulle belysa en scen ut nån ok. Excellent potatoes var nog nummer ett, det föreslog många. Obstinate, headstrong. Poor nerves. Det finns sååååå många. Muddy petticoat. Court Ship. Loves longest. Mmmmmmm.

Biblioteksböcker är min första förälskelse och den kommer nog aldrig att gå över.

Inga kommentarer: