13 oktober

A good meal

Spaghetti bolognese eller lasagne som fått svalna lite. Bästa måltiden alla kategorier. Jag och Adam Ahlsing hade nog inte mycket gemensamt men han var också tokig i det. Gjorde ett program om det. 

Har en del riktigt bra matminnen. Vi var på Sicilien 2010 och åt på en fyrstjärnig restaurang varje kväll. Inte fyra Michelinstjärnor obviously men hotellstjärnor. En fantastiskt riklig och varierande buffé som var totalt sett den bästa veckan i livet.

Sen var vi i Turkiet på bröllopsresa. Jag åt spaghetti med köttfärssås varannan dag. Mikael tyckte jag var lite dum som inte passade på att njuta av lokala specialiteter men jag tänkte att på min bröllopsresa ska jag få äta vad jag helst vill ha, inte vad jag borde äta. Oavsett om det är barnmenyvarning på spaghetti. Vi var på olika ställen varje kväll så det blev ändå variation. Jag hade t o m funderat på hur man skulle kunna ha spaghetti och köttfärssås på bröllopet. Så ja, det är jag bara totalt galen i.

När vi hade covid fick vi hjälp med mat av församlingen. De första dagarna kunde vi inte äta nånting, jag har ett svagt minne av lite nyponsoppa. Sen när vi kunde börja äta fick vi kycklingsoppa av Fern. Och annan soppa ett par dagar. Sen hade vi precis börjat kunna äta igen och jag var sugen på att tugga mat. Då fick vi spaghetti och köttfärssås av min faster. Sen minns jag att jag tänkte att jag så fruktansvärt gärna ville ha lasagne. Och det fick vi. Om jag ska vara helt ärlig så åt jag upp hela själv. Det gick bara inte att hindra mig. Vi fick också egenskjuten älg av min kusin. 

När Mikael strålades fick vi också hjälp med middagar av församlingen. Flera hade gjort helt makalösa anrättningar med tre rätter. Och fådd mat är ju dubbelt så god för att omtanken smakar lika gott som maten. Och så spännande att äta sånt som inte smakar som det man har lagat själv.

Sen åt vi gamla hederliga köttbullar på en anrik restaurang på Söder på min födelsedag. Jag hade röda högklackade skor och blev tittad på på övergångsstället. Det är normalt lite meh med köttbullar men det var verkligen en upplevelse. Att man kan göra nåt så bra.

Faktiskt också måste nämnas en helt vanlig kycklingbit med pommes och bea med jordgubbscheesecake till efterrätt som jag oftast brukar ta på Ikea. Älskar ju att gå på Ikea. Och älskar cheesecake. Och nu när jag sällan eller aldrig kan gå ut och äta i stan för nöjes skull så är det mer av en dejt att sitta i Ikearestaurangen än jag brukar orka med. Så det är faktiskt också speciellt för mig.

Inga kommentarer: