M hjärta K

Mera kärlek!!! Det här är min goa vän Monnah. Och klok är hon också. Och snygg. Ja, ni fattar. Hon är bäst!För snart arton år sedan träffade jag den man som skulle komma att bli min livskamrat. När jag tittar på bilder från den tiden förundras jag över hur unga vi var och hur lite jag visste om livet… Jag kommer ihåg att jag var så tvärsäker på allt och att det kändes så självklart att det skulle vara vi två när jag till slut insåg att jag inte bara hade funnit en god vän, utan någon jag ville vara med för evigt. Vi träffades i december, blev ihop i februari, förlovade oss i maj och gifte oss i augusti. Wow! Jag blir imponerad själv då jag ser det skrivet. J

Förra året fick jag och K hålla i en äktenskapskurs för lite yngre par. Anledningen till att vi fick detta hedersuppdrag var att vi verkar vara ett så dynamiskt par fick vi veta. Spännande! Att hålla i denna kurs fick oss att gå igenom vårt förhållande och analysera det lite närmare. Hur kommer det sig att vi fortfarande älskar varandra? (Ska jag tala för mig själv kan jag säga att jag älskar min man mycket mer nu än då vi gifte oss.) Hur kommer det sig att vi har gått igenom småbarnsåren och kommit ut på andra sidan, starkare och mer sammansvetsade? Hur kommer det sig att vi vill fortsätta vara med varandra trots fel och brister?

Att vara gift med varandra betyder inte att man ska förgifta varandra. (Haha, jag kunde inte låta bli.) Inga par är perfekta, inte vi heller. Men – det finns några saker som jag tycker vi har varit, och är, bra på. Håll till godo med dagens tipslista:

Lyft varandra.
Se varandras behov.
Uttryck uppskattning för varandra.
Jobba för att behålla ”glöden”.
Var inte avundsjuka på varandra.
Håll svartsjuka stången.
Gör saker tillsammans på egen hand, utan barn.
Gör saker som familj.
Odla egna intressen.
Diskutera och låt diskussionerna ha högt i tak.
Låt inte den ena ”dra hela lasset” själv.
Tjata inte. (Okej, här brister jag lite…)
Dela funderingar och insikter.
Om ni har tid att titta på tv tillsammans har ni tid med annat också…


3 kommentarer:

Annika/Resfredag sa...

That´s my sister! Kloka ord. Gillade speciellt det där med tv:n. Ska tänka på det!

AL sa...

Det här ska jag skriva ut. Med få ord fångade du mycket!

Mya sa...

fina ord från fina monnah ♥